FOTO EXCLUSIV

Don Juan la 70 de ani. Ce mare artist al României a făcut furori pe Dorobanți, la volanul unui BMW decapotabil

Stan Filon, Camelia Moldoveanu 23.04.2021, 14:56

Are 70 de ani, dar încă este un spirit tânăr. Ba chiar se uită după puștoaice! A apărut recent într-un bolid de lux cu care a dat o tură pe lângă cafenelele de lux din București. Tinerele au întors privirea după el, mai ales că masculul nostru feroce avea părul în vânt, deoarece conducea o mașină decapotabilă.

Se dă cu decapotabila la 70 de ani și se uită după puștoaice

Vorbim despre Ovidiu Lipan Țăndărică. Este un cântăreț emblematic din România. Și-a făcut debutul în showbizz-ul din România în urmă cu mai bine de jumătate de secol și acoloa rămas. Este invitat pe la tot felul de emisiuni, iar poveștile sale sunt ascultate cu sufletul la gură de toată lumea.

Așadar Ovidiu Lipan Ţăndărică la aproape 70 de ani este un moşulica tare cool. Acesta se îmbracă ca un tinerel care are apariții în fiecare sezon estival prin Vamă şi conduce acum o decapotabilă proaspăt achiziţionata. Un superb BMW. Ţăndărica a dat o tură cu decapotabila prin zonele de fiţe gen Floreasca şi Dorobanţi înainte de a merge acasă. Fostul component Pheonix a admirat tinerelele care stăteau la cafenele acesta sorbindu-le din ochi.

Se da cu decapotabila la 70 de ani si se uita dupa pustoaice
Se da cu decapotabila la 70 de ani si se uita dupa pustoaice

A făcut istorie în trupa Pheonix

Ovidiu Lipan Ţăndărică a urmat autodidact acordeonul și pianul. Trăgându-se dintr-o familie de muzicieni, bunicul lui Ovidiu Lipan fiind percuționist, și având toba în casă, era inevitabil să nu bată în ea. Din acel moment, nu a mai lăsat toba. Avea 13 ani când a apărut în grupul Roșu și Negruși s-a dovedit a fi copilul teribil al tobelor și implicit al rock-ului românesc. Având un mare succes în rândul studenților, au făcut concerte în toată țară cu sălile pline, Ovidiu Lipan fiind cap de afiș.

A continuat să cânte după 1971, în București, cu Roșu și Negru, până la jumătatea anilor 70, dar și în alte formații de acompaniament ale vremii. Așa că în 1975, când postul de baterist de la Phoenix a rămas liber prin plecarea lui Costin Petrescu, a fost primul contactat. De atunci apare aproape în toate show-urile și pe toate discurile Phoenix. A fugit din țară laolaltă cu ceilalți conduși de Nicolae Covaci, la începutul verii 1977, iar în Germania a continuat să cânte în diverse formule.

A revenit în țară în ianuarie 1990 și a realizat “Visul Toboșarului”, un poem simfonic, într-un spectacol de world-muzică care a rămas pentru todeauna întipărit în mintea spectatorilor. Ovidiu Lipan a dus numele României peste tot în lume, susținând spectacole în Europa (Franța, Belgia, Albania, Macedonia, Bulgaria), America de Nord, America Latină. De-a lungul timpului, a câștigat numeroase premii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...