Dolj: Sfârșit tragic pentru doi copii, care au murit după ce au căzut într-un lac. Cum a fost posibilă tragedia VIDEO

Elena Avramescu 15.02.2021, 10:12

Doi copii au murit după ce au căzut într-un lac. Este vorba despre doi copii de 9 şi 11 ani din localitatea Răcarii de Sus, județul Dolj, care au fost transportaţi inconştienţi la spital după ce au căzut într-un lac din apropierea casei. Din păcate, au murit la scurt timp.

Doi copii au murit după ce au căzut într-un lac

Vecinii spun că cei doi copii se jucau seara trecută în faţa porţii. La un moment dat, mama lor nu i-a mai văzut. Una dintre verișoarele lor a plecat în căutarea lor, iar după câteva minute, a văzut că mingea cu care se jucau era pe malul unui lac. Oamenii i-au găsit în apă şi au chemat lucrătorii de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj.

În jurul ore 18.55, dispeceratul ISU Dolj a primit un apel pe 112 pentru a interveni în localitatea Răcarii de Sus de a salva doi minori posibil căzuți într-o fântână. La fata locului s-au deplasat o autospecială cu echipajul de salvare a persoanelor și un echipaj EPA. Ajunse la fața locului, au constatat ca este vorba de doi minori, care nu erau căzuți în fântână și erau scoși de cetățeni dintr-un lac (gen eleșteu). Imediat au început manevrele de resuscitare. În sprijin au fost trimis echipajul SMURD cu medic, dar și un echipaj SAJ tot cu medic, se arată în comunicatul ISU Dolj.

Doi copii au murit dupa ce au cazut intr-un lac
Doi copii au murit dupa ce au cazut intr-un lac

Copiii au fost resuscitați 40 de minute la faţa locului

Cei doi au fost scoşi îngheţaţi, cu mâinile blocate. Au fost resuscitați mai bine de 40 de minute la faţa locului, apoi au fost transportaţi la spital. La fața locului au fost chemați și polițiștii.

Manevrele de resuscitare efectuate au fost din pacate, fără rezultat, fiind declarat în cursul nopții trecute decesul celor 2 minori. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Heleșteul aparține unui tânăr de 22 de ani, din Filiași este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, pe o proprietate privată, fiind prevăzut cu indicatoare de avertizare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...