Dolj: Burse școlare de merit și ajutor social pentru elevi. Câți bani o să primească fiecare elev lunar

Elena Avramescu 28.01.2021, 16:45

Burse școlare de merit și ajutor social pentru elevi în Dolj. 163 de elevi de la două unități de învățământ special din județul Dolj vor primi burse școlare de merit și ajutor social. Consiliul Județean Dolj a aprobat în sedința ordinară acordarea burselor în valoare de 131.000 lei.

Burse școlare de merit și ajutor social pentru elevi în Dolj

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii județeni, bursele școlare de merit și ajutor social se acordă pentru perioada ianuarie – august 2021, elevilor Liceului Tehnologic Special „Beethoven” Craiova și Școlii Gimnaziale Speciale „SF. Mina” Craiova, aflate sub autoritatea Consiliului Județean Dolj.

Astfel, pentru Liceul Tehnologic Special „Beethoven” Craiova se va acorda o bursă de merit în cuantum de 100 lei/lunar/elev și 80 burse de ajutor social în cuantum de 100 lei/lunar/elev. Școlii Gimnaziale Speciale „SF. Mina” Craiova îi revin 82 burse de ajutor social în cuantum de 100 lei/lunar/elev .

Bursele vor fi plătite din bugetele locale ale unităților administrative teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.

Burse scolare de merit si ajutor social pentru elevi
Burse scolare de merit pentru elevi

Bursele vor fi acordate pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat, examenului de certificare a calificării profesionale şi pe perioada pregătirii practice. Bursele de ajutor social se acordă și pe perioada vacanțelor școlare. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii județeni.

Aceste burse sunt menite să fie un minim ajutor material pentru elevi, mai ales că este vorba de școli speciale, pentru a nu abandona cursurile, dar și să îi stimuleze să facă performanță, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj.

Urmăriți Impact.ro și pe