Doliu pentru Simona Halep. Fostul antrenor al sportivei a murit la vârsta de 60 de ani. Suferința cumplită prin care a trecut Liviu Ursuleanu

Mihnea Tălău 14.01.2023, 19:50
Doliu pentru Simona Halep. Fostul antrenor al sportivei a murit la vârsta de 60 de ani. Suferința cumplită prin care a trecut Liviu Ursuleanu

Momente grele pentru Simona Halep. Unul dintre primii săi antrenori de tenis Liviu Ursuleanu a murit astăzi, la Spitalul Județean Ilfov, la vârsta de 60 de ani. El a luptat ani de zile cu un cancer ucigaș.

Fostul antrenor al echipei de Fed Cup a decedat

Ursuleanu, oficialul Federației de Tenis, era implicat în perioada recentă în mai multe proiecte care vizau tenisul corporatist și cel juvenil, U10, s-a simțit rău în ultimele zile. Astăzi s-a stins din viață, pe patul de spital.

Cancerul s-a declanșat pe fond de stres, după ce mi-au luat baza de la Tineretului, în 2013. Eram preşedintele clubului Livone Tenis Club-Ilie Năstase”, spunea fostul antrenor, în decembrie 2021, când a strâns 30.000 de euro pentru a fi operat la Spitalul Memorial din Istanbul. Jumătate din bani a fost donată de omul de afaceri Ion Țiriac, cu restul au contribuit sportivi, prieteni, precum și oameni simpli.

Consilier județean în Ilfov, Liviu Ursuleanu, fost candidat la alegerile FRT din 2019, a fost antrenor al echipei de Fed Cup a României, pe care a pregătit-o între 1992 și 1993. De asemenea, a fost antrenor la lotul național în 2004. Liviu Ursuleanu este cel care a pregătit loturile de juniori ale României la Balcaniada din 2004. În lotul nostru se aflau atunci Simona Halep, Irina Begu și Alexandra Cadanțu.

Romania se intoarce prin decret in Grupa Mondiala la tenis

A fost candidat la șefia FRT

Liviu Ursuleanu a fost vicepreședinte al Federației Române de Tenis între 2009 și 2013, pentru ca în 2019 să candideze, alături de Ion Țiriac, Marius Vecerdea, Ion Țupa și Răzvan Itu, pentru șefia FRT, scrie gsp.ro.

În decembrie 2021, se strângeau bani pentru operația de cancer a antrenorului. El avea nevoie atunci de 30.000 de euro pentru a fi operat de cancer în Turcia. Jumătate din sumă a fost donată de Ion Țiriac, iar restul de prieteni, sportivi și oameni simpli, iar în 28 decembrie 2021, Ursuleanu a fost programat la operație la Spitalul Memorial din Istanbul. Operația a durat 9 ore, medicii din Turcia fiind cei care i-au dat speranțele că-și va păstra piciorul. În 2018, el mai fusese operat pentru o tumoare la gât.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...