Doliu în fotbal. Cel mai iubit antrenor al Franței a decedat. Lumea fotbalului este, din nou, în lacrimi

Stan Filon 14.12.2020, 14:38
Doliu în fotbal. Cel mai iubit antrenor al Franței a decedat. Lumea fotbalului este, din nou, în lacrimi

Doliu în fotbal. Fotbalul din Franța este în doliu, după moartea antrenorului Gerard Houllier! Acesta a fost unul dintre cei mai titrați antrenori, conducând naționala Franței, dar și echipe precum PSG, Liverpool și Lyon. A murit la vârsta de 73 de ani, după o intervenție chirurgicală.

A murit antrenorul francez Gerard Houllier

Anunțul trist a fost făcut, luni, de jurnaliștii de la L’Equipe. În urmă cu doar câteva zile, fostul antrenor a suferit o operație foarte dificilă la aortă. Problemele cardiace l-au făcut pe Houllier să renunțe la iubirea sa de o viață, fotbalul, în urmă cu mai bine de 10 ani, când a renunțat să mai antreneze.

Ca antrenor, el a debutat în prima ligă franceză la Lens, apoi a mai pregătit echipele PSG, Liverpool, Olympique Lyon şi Aston Villa. La prima reprezentativă a Franței, Houllier a fost mai întâi secundul lui Michel Paltini, între 1988 şi 1992, şi principal, între 1992 şi 1993.

A murit antrenorul francez Gerard Houllier
A murit antrenorul francez Gerard Houllier

A fost antren0rul naționalei de fotbal a Franței

A suferit enorm în 1994, când naționala condusă de el a ratat calificarea la Campionatul Mondial din anul 1994, când, deşi avea nevoie de numai un punct în ultimele două partide din preliminarii pentru a ajunge la turneul final, Franţa a pierdut, acasă, atât în faţa Israelului, scor 2-3, cât şi a Bulgariei, scor 1-2.

Houllier a câştigat campionatul cu PSG, în 1985, având o echipă din care făceau parte jucători ca Bats, Fernandez, Rocheteau, Susic.

Cu Liverpool, a obţinut Cupa Angliei, Cupa Ligii, Cupa UEFA şi Supercupa Europei, în sezonul 2000/2001, şi din nou Cupa Ligii, în 2002/2003.

Ca antrenor al formaţiei din Lyon, Houllier a fost de două ori campion al Franţei, în 2006 şi 2007, transmite News.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...