Doliu la Dinamo. A murit fostul comandant Marcel Popescu. Suferea de o boala cruntă

Andrei Cezar 23.12.2021, 10:02
Doliu la Dinamo. A murit fostul comandant Marcel Popescu. Suferea de o boala cruntă

Dinamo primește lovitură după lovitură pe final de an. Pe lângă situația dramatică prin care trece gruparea din Ștefan cel Mare, fanii alb-roșii au primit și o veste tragică înainte de sărbători. Chestorul Marcel Popescu, fostul președinte al CS Dinamo, s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 72 de ani. În ultimii ani, Popescu s-a luptat cu o boală cruntă care în cele din urmă i-a fost fatală.

Chestorul Marcel Popescu, fost președinte al CS Dinamo, a murit după o lungă suferință

De trei săptămâni, Marcel Popescu, fost comandant al CS Dinamo și fost membru al Consiliului de Administrație al FC Dinamo, era internat în Spitalul Fundeni din cauza bolii crunte care se agravase în ultima perioadă. El suferea de leucemie și aștepta sângele care l-ar fi putu salva.

„Dumnezeu să te odihnească, Marcel Popescu! La finalul anului 1999, Marcel Popescu lăsa liber postul de ofițer de presă al fotbalului dinamovist pentru a prelua funcția de președinte al CS Dinamo. Mulțumesc, Marcel Popescu, pentru tot ce ai făcut pentru culorile clubului pe care l-ai iubit necondiționat până astăzi! Împlinise 72 de ani luna trecută, pe 20 noiembrie.Sincere condoleanțe!” a transmis
Ionel Culina, ofițer de presă clubulului de fotbal al lui Dinamo, pe pagina de facebook.

Marcel Popescu era un apropiat al legendei dinamoviștilor Cornel Dinu și păstra legătura inclusiv cu Nicolae Badea, omul din umbră al echipei din Ștefan cel Mare. În ultimii ani, CS Dinamo a dorit să îl readucă în conducere, însă Popescu a refuzat să revină. În ultima perioadă, fostul președinte al Clubului Sportiv Dinamo a fost consilier al lui Octavian Morariu, ex-președinte COSR și membru CIO.

Fan înfocat al echipei FC Barcelona, Marcel Popescu a dezvăluit într-un interviu pentru ziarul Libertatea că mergea inclusiv la meciurile de pe Camp Nou ale formației „blaugrana”

Doliu la Dinamo. A murit fostul comandant Marcel Popescu. Suferea de o boala crunta

„Am avut loc în tribună la cucuieți”

Am fost la câteva meciurile Barcelonei, dar, la un moment dat, mi-a părut rău, consider că s-ar fi văzut mai bine meciul la televizor, plus că pe canapeaua din sufragerie aș fi avut și persoane cu care să comentez partida.

Am avut loc în tribună la cucuieți, sus, în vârf, de unde fazele nu pot fi urmărite foarte bine. Eu țin cu Barcelona și cu Manchester United, dar îmi place și de Pep Guardiola (n.r. – managerul celor dela City), pentru stilul imprimat echipelor pe care le pregătește”, spunea Marcel Popescu în 2018.

Chestorul Marcel Popescu a fost preşedintele CS Dinamo, între 2000 şi 2009, fiind înlocuit în funcţie de Elisabeta Lipă. În activitatea sportivă el a practicat fotbalul și atletismul.

Urmăriți Impact.ro și pe