Doliu în politica românească. Alexandru Sassu a murit

Iancu Andreea 25.09.2021, 16:30
Doliu în politica românească. Alexandru Sassu a murit

Alexandru Sassu, un important om din politica românească, dar și din televiziune, a murit astăzi, în urma unui infarct. Bărbatul s-a stins din viață la spital, starea sa de sănătate având de suferit în ultimii ani din pricina afecțiunilor cardiace cu care fusese diagnosticat. Anunțul veștii tragice a fost făcut de către un al om politic român, pe contul său de Facebook.

Alexandru Sassu a murit. Vestea tragediei, dezvăluită pe internet

Un important om politic din România, Alexandru Sassu, a murit în această dimineață, la vârsta de numai 66 de ani. Acesta a activat ani buni ca vicepreședinte al Partidului Democrat pentru ca mai apoi să devină membru al Partidului Social Democrat. Totodată, cariera sa a fost legată inclusiv de Televiziunea Română. Din păcate, Alexandru Sassu s-a stins din viață astăzi, în urma unui infarct, după ce acesta fusese diagnosticat cu probleme cardiace din trecut.

Alexandru Sassu, omul alături de care am fost in 1989 la Baricada de la Universitate, a murit azi dimineață, la numai 66 de ani. Fost vicepreședinte al PD și mai apoi membru PSD, Sasha a fost un om care a spus mereu lucrurilor pe nume. Și pentru această calitate l-am apreciat. Dumnezeu să îl odihnească în pace!, a scris Zară Ovidiu, pe Facebook.

Alexandru Sassu a murit
Alexandru Sassu a avut o lungă carieră politică alături de Partidul Democrat, înainte de a se înscrie în PSD

Cariera fostului politician și lider TVR

În urmă cu 14 ani, în perioada 2007-2010, Alexandru Sassu se afla la șefia Televiziunii Române. Mandatul său a fost remarcat datorită celei mai costisitoare achiziții a TVR – drepturile pentru Liga Campionilor. Acesta a fost însă demis de la conducerea televiziunii în martie 2010, prin decizia Parlamentului. Ulterior, în 2010, Sassu a fost numit la conducerea Adevărul TV, finanțat atunci de către Dinu Patriciu. Doi ani mai târziu, în 2012, el demisionează de la Adevărul Holding pentru ca ulterior, în iunie 2018, să revină în TVR, ca producător și consilier al Doinei Gradea.

În privința carierei sale politice, Alexandru Sassu, care s-a născut la 26 octombrie 1955, în București, a fost inițial deputat de Brăila din partea PD, în perioada 1992 – 1996. Ulterior, în perioada 1996-2000, el a activat ca deputat PD de București, pentru ca între 2000-2004, el să fie ales de pe listele aceluiași partid ca deputat de Timiș. Cu toate acestea, în 1998, Alexandru Sassu deținea funcția de ministru pentru relația cu Parlamentul, în Guvernul Radu Vasile. Până în ianuarie 2003, Sassu a fost liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputaților. O mutare importantă a avut loc în ianuarie 2003, când politicianul a părăsit PD pentru PSD. Ulterior, el a fost ales președinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, în data de 12 septembrie 2007. Alexandru Sassu s-a aflat la conducerea TVR până la 20 iunie 2011.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...