Doliu în lumea fotbalului. Un fost jucător al Stelei s-a stins din viață. Cum s-a întâmplat tragedia

Ana Anitoiu 06.01.2021, 13:06
Doliu în lumea fotbalului. Un fost jucător al Stelei s-a stins din viață. Cum s-a întâmplat tragedia

Este doliu în lumea fotbalului. Un fost jucător al Stelei s-a stins din viață, în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 59 de ani. El a făcut parte din echipa națională a României care a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de tineret din Australia (1981).

Cum s-a întâmplat tragedia

Mircea Bolba, care a jucat și pentru echipele Olimpia Satu Mare, Poli Timișoara și Inter Sibiu, a murit după ce a petrecut câteva săptămâni într-un spital din Satu Mare, din cauza unor probleme de sănătate. Între timp, fostul fotbalist s-ar fi infectat și cu noul coronavirus. În ultimii ani ai carierei sale, el se întorsese la formația Olimpia, ca antrenor, potrivit liga2.prosport.ro.

„Astăzi, simbolul Olimpiei, Mircea Bolba a devenit, prea devreme, legendă. A fost alături de clubul pe care l-a iubit până în ultima clipă. S-a dus in lumea celor drepți așa cum știm că și-a dorit: ca antrenor al Olimpiei. Avea planuri mari, pentru anul centenar și se angajase cu pasiune la reconstrucția Olimpiei. Pierdem un mare fotbalist, un antrenor dăruit și mai ales un Olimpist adevărat… Promitem să îi cinstim memoria cum se cuvine și să nu îl uităm niciodată! Adio, Mircea Bolba, odihneşte-te în pace!”, au scris cei de la Olimpia Satu Mare, pe site-ul oficial.

Doliu in lumea fotbalului. Un fost jucator al Stelei s-a stins din viata. Cum s-a intamplat tragedia
Mircea Bolba

Și-a încheiat cariera în fotbal acolo unde și-a început-o

Născut la data de 30 octombrie 1961, Mircea Bolba și-a început cariera în fotbal la Olimpia Satu Mare. După trei sezoane, s-a transferat la Steaua, formație pentru care a marcat un gol în opt partide. După un sezon, s-a transferat din nou. Și-a continuat parcursul la echipe ca ASA Târgu Mureș, Poli Timișoara, FC Bihor Oradea, Sportul 30 Decembrie, Evagoras Paphos, Armătura Zalău şi Inter Sibiu.

În total, de-a lungul carierei lui, a jucat în 134 de meciuri și a marcat 33 de goluri în primul eșalon fotbalistic din țară. După Revoluția din decembrie 1989, Mircea Bolba a plecat în străinătate. A jucat un sezon la Evagoras Paphos, în Cipru. Pentru această echipă a înscris 12 goluri. În ultimii ani, s-a întors de unde a pornit, dar în calitate de antrenor. Ca antrenor a mai colaborat cu echipe ca: Arieşul Turda, Fink Fester Petreşti, Talna Oraşu Nou, Silvania Şimleu Silvaniei, Unirea Dej, FCMU Baia Mare, Turul Micula, precum și Someşul Dej.

Primarul orașului Satu Mare, mesaj despre tragedie

După ce a fost dată vestea decesului fostului fotbalist Mircea Bolba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a publicat un mesaj pe platforma de socializare Facebook. ”Nu pot să cred că Mircea Bolba a plecat dintre noi atât de repede, provocând o mare tristețe. Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întregul nostru oraș, pe care l-a iubit atât de mult. Odată cu plecarea ta, fotbalul a pierdut un zâmbet și o poveste!”, a scris edilul, după această tragedie.

De altfel, în preajma sărbătorilor de iarnă, suporterii echipei Olimpia MCMXXI Satu Mare au publicat un mesaj de susținere pentru Mircea Bolba: “Olimpia Satu Mare este alături de antrenorul său, Mircea Bolba, care în aceste zile se confruntă cu mari probleme de sănătate. Îi urăm însănătoșire grabnică în numele tuturor suporterilor Olimpiei MCMXXI și îl asigurăm de tot sprijinul nostru”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...