Doliu în lumea artistică! Regizorul Alexandru Darie a murit

bogdan 18.09.2019, 16:13
Doliu în lumea artistică! Regizorul Alexandru Darie a murit

Alexandru Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie, s-a stins din viață marți, 18 septembrie, la Institul Clinic Fundeni. Acesta se afla internat de câteva săptămâni la Terapie intensivă, iar problemele lui de sănătate s-au agravat în ultima perioadă. Vestea decesului a fost făcută de Anca Pandrea.

Problemele care i-au curmat viața lui Alexandru Darie

Este doliu în lumea artistică! Prietenii, apropiații și cei care i-au iubit munca sunt profund îndurerați de vestea decesului lui Alexandru Darie.

Regizorul s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani, în urma problemelor de sănătate cu care se confrunta, probleme medicale din cauza cărora se afla internat de la începutul lunii septembrie la Institul Clinic Fundeni.

Alexandru suferea de ciroză și era trecut pe listele de așteptare pentru un transplant hepatic. Situația acestuia s-a agravat în ultima perioadă, iar decesul a avut loc marți, 18 septembrie, vestea fiind confirmată de Anca Pandrea.

Anunțul a fost făcut și pe pagina de facebook a Teatrului Bulandra, instituție la care Ducu Darie avea funcția de manager.

„Cu profund regret, Teatrul Bulandra anunţă dispariţia prematură a directorului său, regizorul Alexandru Darie.
Suntem cu toţii alături de familia îndurerată.
Odihneşte-te în pace, Ducu!”.

 

Alexandru, alături de tatăl său, Iurie Darie, și soția acestuia, Anca Pandrea. Regizorul a murit la 60 de ani
Alexandru, alături de tatăl său, Iurie Darie, și soția acestuia, Anca Pandrea

Alexandru Darie și primii pași în lumea artistică

Alexandru Darie, fiul regratatului Iurie Darie, a fost fascinat de mic de lumea artistică. Cel mai probabil de la părinții săi a preluat dragostea pentru film și teatru.

„Cred că de pe la 3 ani, 3 ani şi jumătate, am început să cresc în teatru. Nu exista bonă, baby-sitter şi-aşa mai departe, aşa că părinţii mă luau la repetiţii, la Teatrul de Comedie, unde erau amândoi angajaţi.

Era perioada de glorie a Teatrului de Comedie: director era Radu Beligan, iar trupa era de fapt o pleiadă fantastică de actori, de la Dem Rădulescu, Mircea Albulescu, Gheorghe Dinică, Marin Moraru, până la cei mai tineri, care atunci erau Sanda Toma, Grigore Gonţa”, declara regizorul Alexandru Darie.

Anii au trecut, iar el s-a apropiat tot mai mult de acest domeniu. A absolvit în 1983 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti, iar un an mai târziu a debutat ca asistent de regie la Teatrul de Stat din Oradea.

Succesul pe plan internațional a avut loc odată cu spectacolul „Visul unei nopţi de vară“ (1991).  Spectacolul a reușit să impresioneze și să atragă numeroase reacții pozitive, chiar și din afara țării. Ziarul „The Guardian“ l-a considerat la acel moment a fi cea mai bună montare de la producţia cu acelaşi nume semnată de Peter Brook.

Urmăriți Impact.ro și pe