Doliu în fotbal! A murit „Gigi Becali al Italiei”, fostul patron al echipei Palermo

Sorin Barbu 01.02.2022, 12:30
Doliu în fotbal! A murit „Gigi Becali al Italiei”, fostul patron al echipei Palermo

Fotbalul este în doliu! Maurizio Zamparini, unul dintre cei mai excentrici președinți de club din Italia s-a stins din viață la 80 de ani, anunță Gazzetta dello sport. Fostul patron de la Palermo fusese internat din cauza unei peritonite, dar părea să fi depășit situația mai grea, așa că medicii l-au trimis acasă. Starea lui s-a deteriorat brusc, s-a întors la spital, unde a și decedat.

S-a stins din viață Mario Zamparini

Mario Zamparini a fost considerat „cel mai nebun președinte din fotbalul italian”, iar unii jurnaliști i-au spus chiar „Gigi Becali al Italiei”. Motivul? Schimba antrenorii foarte des și deține chiar un record în acest sens. Cei care i-au „socotit” acest tip de performanță au numărat că a lucrat cu 54 de antrenori. Doar la Palermo a avut angajați 44 de tehnicieni, în doar 16 ani.

Unul dintre ei a fost Walter Zenga, fost antrenor la FC Național, Steaua și Dinamo, pe jumătate român după căsătoria cu Raluca Rebedea.

„Înainte îi dădeam eu afară pe antrenori, acum pleacă singuri”, se mândrea cunoscutul om de afaceri.

De numele lui Mario Zamparini se leagă câteva performanțe superbe cu Palermo, un club al cărui patron a fost multă vreme. El a reușit să aducă gruparea din Sicilia în prima ligă din Italia după 30 de ani, iar apoi l-a și condus sprea calificarea în Cupa UEFA. A lucrat cu fotbaliști mari, Cavani, Toni, Dybala, Amauri, dar și cu românii Paul Codrea, Dorin Goian, Adrian Mihalcea și Valentin Năstase.

După anii superbi de la Palermo a urmat căderea în prăpastie. Zamparini a fost arestat, iar clubul din Palermo a intrat în faliment și a fost retrogradat tocmai în liga a patra.

Fostul președinte de la Palermo a murit la vârsta de 80 de ani la o clinică din Italia. Era internat a doua oară. Prima oară a ajuns la terapie intensivă pentru peritonită, dar lucrurile au părut că sunt pe făgașul bun și s-a întors acasă. După câteva zile a ajuns din nou la spital, unde a decedat.

În ultimele luni, Zamparini trecuse printr-o dramă, după ce fiul său a fost găsit mort în casa sa din Londra.

Urmăriți Impact.ro și pe