Doliu imens în presă. Un jurnalist celebru a murit în războiul din Ucraina

Andrei Simion 09.05.2023, 22:14
Doliu imens în presă. Un jurnalist celebru a murit în războiul din Ucraina

Tragedie fără margini în presa internațională! Coordonatorul video al AFP în Ucraina, Arman Soldin, a fost omorât, marţi după-amiaza, într-un atac cu rachete Grad în estul Ucrainei, potrivit colegilor care îl însoţeau. Bombardamentul a avut loc în jurul orei locale 16:30 (13:30 GMT) în împrejurimile oraşului Ceasov Iar, lângă Bahmut, care este vizat zilnic de lovituri ale forţelor ruse.

Jurnalist AFP, ucis în războiul din Ucraina

Coordonatorul video al AFP pentru Ucraina, Arman Soldin, a fost ucis, marți, de un tir de rachete lângă Ceasov Iar (estul Ucrainei), au anunțat jurnaliștii care au asistat la tragedie. Atacul a avut loc în jurul orei 16:30, la marginea orașului din apropiere de Bahmut, epicentrul luptelor din Donbas. Echipa a fost bombardată cu rachete Grad în timp ce se află cu un grup de soldați ucraineni. Soldin avea doar 32 de ani.

Cine a fost Arman Soldin

„Întreaga agenție este devastată de pierderea lui Arman”, a spus președintele AFP, Fabrice Fries. „Moartea lui este o reamintire groaznică a riscurilor și pericolelor cu care se confruntă jurnaliștii care acoperă în fiecare zi conflictul din Ucraina”, a completat el.

Născut la Sarajevo, Arman Soldin era cetățean francez. A început să lucreze pentru AFP ca stagiar în biroul său de la Roma, în 2015, ulterior fiind angajat la Londra. El a făcut parte din prima echipă AFP trimisă în Ucraina după începerea războiului (24 februarie 2022). Jurnalistul locuia în Ucraina din septembrie, călătorind des în prima linie.

Moartea lui Soldin înseamnă că cel puțin 11 jurnaliști și șoferi pentru echipele media au fost uciși în Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe