Doliu imens în lumea fotbalului. A murit o legendă

Beatrice Dumitru 04.12.2021, 15:03
Doliu imens în lumea fotbalului. A murit o legendă

Lumea sportului este în doliu, după moartea unei legende din fotbal. A jucat în Serbia și în Frața, iar  de-a lungul carierei de antrenor, de 20 de ani, a pregătit și o echipă din România, care activează în Liga I. Acesta a încetat din viață la vârsta de 71 de ani.

Doliu în lumea fotbalului

Fotbalul internațional a suferit o mare pierdere, după ce unul dintre jucătorii emblemă ai Serbiei a decedat. Acesta a jucat pe postul de mijlocaș ofensiv și a deținut până acum doi ani recordul pentru cele mai multe meciuri, 791, jucate în tricoul lui Partizan Belgrad, echipă pentru a marcat 339 de goluri.

Momcilo Vukotic, căci despre el este vorba, este și al patrulea golgeter all time din istoria formației dinBelgrad. După ce a agățat ghetele în cui, Vukotic s-a apucat de antrenorat, iar una dintre formațiile pe care le-a pregătit este și Farul Constanța, echipă patronată acum de Gică Hagi. În 2006, Farul, cu Vukotic pe bancă, a pierdut finala Cupei Intertoto cu Auxerre.

Doliu imens în lumea fotbalului. A murit o legendă
Momcilo Vukotic a antrenat echipa Farul Consanța.Sursa foto: Facebooc / Farul Constanța

Rămas bun, Momcilo Vukotic!
Farul Constanța anunță cu tristețe trecerea în neființă a fostului antrenor sârb Momcilo Vukotic, la vârsta de 71 de ani. Acesta a pregătit echipa noastră în anul 2006, reușind să obțină calificarea în finala Cupei Intertoto și în semifinalele Cupei României. În cariera de jucător evoluase de 791 de ori pentru Fudbalski klub Partizan Belgrad!”, este mesajul tyransmis de clubul Farul Constanța.

Momcilo Vukotic a jucat de 14 ori pentru națională

Momcilo Vukotic a jucat primul meci pentru naționala Serbiei în 1972, într-un amical jucat de fosta Iugoslavie în fața Italiei și pierdut cu scorul de 1-3. Golul de onoare al sârbilor a fost marcat chiar de debutantul Vukotic, care a adunat 14 selecții sub tricolor.

Timp de patru ani, între 2012 -2016, Momcilo Vukotic a activat ca manager al Academiei Partizan Belgrad, perioadă în care s-au lansat jucători importanți precum Lazar Markovic (Partizan), Aleksandar Mitrovic (Fulham) sau atacantul Dusan Vlahovic (Fiorentina), actualul gholgheter din Serie A, plecat de la formația din Belgrad în urmă cu trei ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...