Doi tineri din Ploiești au luat amendă pentru că s-au sărutat în parc. Motivul trecut în procesul verbal

Ioana Bucur, Violeta Badea / 27.01.2021, 20:14
Doi tineri din Ploiești au luat amendă pentru că s-au sărutat în parc. Motivul trecut în procesul verbal

Când devine iubirea contravenție? Doi tineri din Ploiești au luat amendă pentru că s-au sărutat în parc. Nu, nu e nicio glumă, este România începutului de an 2021. Care a fost motivul trecut în procesul verbal primit de cei doi adolescenți. Părinții sunt revoltați: „Un abuz și o josnicie!”

Doi adolescenți din Ploiești au luat amendă pentru că s-au sărutat în parc

Au 16 ani și simt primii fiori ai dragostei. O întâlnire romantică s-a încheiat cu două sancțiuni în valoare de câte 250 de lei. Doi adolescenți din Ploiești au luat amendă pentru s-au sărutat în parc. Mama puștiului în vârstă de 16 ani a răbufnit în momentul în care aflat ce a pățit fiul ei. Potrivit acesteia, tinerii stăteau pe o bancă, într-un parc din oraș. Au profitat de faptul că nu era nimeni în jur și și-au dat jos măștile de protecție. În timp ce se sărutau, au fost văzuți de un polițist local care, dând dovadă de un exces de zel ce, poate, nu-și avea rostul, i-a amendat pe amândoi;

„Fiul meu se afla în parc, pe bancă, în compania unei fete. Cei doi se sărutau, iar în jurul lor nu se afla nimeni. Polițistul local a venit din spate pentru a-i putea surprinde pe cei doi, iar apoi i-a amendat. A scris în procesul verbal că băiatul meu a fost depistat în parcul de joacă pentru copii fără a purta mască de protecție. Mi se pare un abuz și o josnicie. Alte infracțiuni nu avea de constatat?” a fost mesajul femeii, scrie Observatorul Prahovean.

Au luat amendă pentru că s-au sărutat. Ce scria în procesul verbal
Procesul verbal primit de cei doi tineri din Ploiești. Foto: Observatorul Prahovean

Motivul trecut în procesul verbal

Polițistul local de la care cei doi tineri din Ploiești au luat amendă pentru că s-au sărutat în parc a scris, în procesul verbal, că adolescenții au fost găsiți, de fapt, în zona amenajată cu leagăne pentru copii, fără a purta masca de protecție, așa cum cere legislația în vigoare. Mama băiatului a achitat amenda în valoare de 250 de lei, însă a declarat, pentru aceeași sursă, că are de gând să ceară explicații conducerii Poliției Locale Ploiești pentru hipercorectitudinea de care a dat dovadă omul legii.

Contactat de jurnaliști, directorul Poliției Locale Ploiești, Adrian Vaida, a declarat că se va demara o anchetă internă pentru a se lămuri ce s-a întâmplat, de fapt, în acest caz.

Purtarea măștii de protecție va fi necesară și după vaccinare împotriva Covid-19

Se pare că nu vom scăpa de masca de protecție nici după ce primim vaccinul anti-Covid 19. Reprezentanții Ministerului Sănătății au explicat că, de fapt, vaccinul îl protejează pe cel imunizat, în timp ce masca îi apără pe cei din jur, care nu au primit încă serul.

„Chiar şi după ce vi s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să continuaţi să purtaţi masca de protecţie şi să respectaţi regulile de distanţare socială. Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măştii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinaţi”, au scris, pe pagina oficială de Facebook, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI