Doi români au ajuns la spital după ce au băut apă îmbuteliată. Ce conţinea, de fapt: „Tremuram şi aveam corpul ameţit”

Badea Violeta, Mihai Ianoși 15.09.2021, 09:03
Doi români au ajuns la spital după ce au băut apă îmbuteliată. Ce conţinea, de fapt: „Tremuram şi aveam corpul ameţit”

Doi români, soț și soție, au trecut prin coșmarul vieții lor! Tinerii au ajuns în stare gravă la spital după ce au băut apă îmbuteliată. Ulterior, aceștia s-au adresat Protecţiei Consumatorilor și Direcţiei de Sănătate Publică. Iată ce răspuns au primit de la autorități!

Doi tineri au trecut prin momente cumplite la scurt timp după ce au băut apă

Doi tineri din Constanța au băut apă îmbuteliată şi imediat au acuzat mai multe stări de rău. În cele din urmă, soții au ajuns la spital. Medicii i-au supus unor analize și le-au transmis că s-ar putea ca apa să conțină urme de detergent.

Alexandra a povestit pe Facebook prin ce a trecut în urmă cu două seri. Fata a precizat că avea tot corpul amorțit, că tremura și avea urechile înfundate.

„Ăştia suntem noi aseară, la spital. Şi da, amândoi am avut nevoie de îngrijiri medicale după ce am consumat cel mai banal lucru…apă plată!!! Am adormit frumos copilul, am mâncat şi noi ca oamenii cina la 11, apoi am băut apă…logic.

Adi, cum e drăguţ, mi-a dat mie să beau prima, am băut doua guri pentru că nu a intrat mai mult, după care a băut şi el o gură din sticla asta nouă, pentru că mai băuse înainte din alta care mai avea puţin. Instant mi-au amorţit buzele si limba si chiar am zis “ce naiba e picantă apa asta!?!”. După ce a băut si el a zis acelaşi lucru. După câteva minute deja aveam tot corpul amorţit, tremuram, aveam urechile înfundate, pulsul ridicat şi o stare de panică…amândoi!!!

Şi ca să fie treaba treabă, copilul era in dormitor cu febră (racit) iar noi ne simţeam din ce in ce mai rău. Am decis să sunăm la salvare, care a venit foarte repede, am sunat o prietenă care este vecina cu noi si am rugat-o sa stea cu copilul si am plecat cu ambulanta la spital. Acolo ne-au făcut nişte analize care au ieşit ok si ne-au spus ca am avut noroc ca am băut o cantitate foarte mică si ca s-ar putea ca apa să aibă urme de detergent.

Efectul a ţinut cam 2 ore si norocul nostru a fost că am băut foarte puţin. Ceea ce vreau sa spun este că se putea ca din sticla asta de apă să bea si copilul, care are 1 an si 9 luni…si nu vreau sa îmi imaginez ce efect avea la el dacă la noi a fost în halul asta. Apa a fost cumpărată de la Profi (Badea Cârţan) si este apă plata Aqua Carpatica la 2 litri.”, a scris tânăra.

Doi tineri au ajuns la spital dupa ce au baut apa
Doi tineri au ajuns la spital dupa ce au baut apa

Ce răspuns au primit de la autorități

Așa cum e normal, Alexandra și Adi s-au adresat imediat Protecţiei Consumatorilor și Direcţiei de Sănătate Publică. Tânăra a povestit că a fost plimbată de la o instituție la alta pentru ca, în cele din urmă, să primească un răspuns uluitor.

„A sunat Adi la ANPC (Protecţia Consumatorului n.red.) şi i-au spus să meargă la DSP (Direcţia de Sănătate Publică n.red.). Ajuns acolo l-au trimis la ANPC, logic, pentru că ei nu pot testa apa dintr-o sticlă desfăcută!!! WTF!?!?

Păi după ce am băut din ea era sa mor, nu după ce m-am uitat la ea sigilată! Tot aici i-au mai spus să facă o sesizare scrisă pentru a se analiza apa din magazin şi că ei nu se ocupa cu astfel de situaţii şi să se ducă la DSVSA (Direcţia Sanitar Veterinară n.red.).

La DSVSA au spus ca ei testează doar apa care este folosită in procesarea cărnii, dar totuşi sa facă şi aici o sesizare. A făcut sesizări in ambele locuri si i-au spus că apa pe care am băut-o o putem testa doar la un laborator privat. Deci, după 3 ore de plimbări concluzia este ca nu se poate…e frustrant!”,a mai scris Alexandra.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...