Doi profesori din Argeș trebuie să-i plătească despăgubiri unei eleve. Pentru ce încasează fata 15.000 de euro

Ana Anitoiu 16.08.2022, 19:32
Doi profesori din Argeș trebuie să-i plătească despăgubiri unei eleve. Pentru ce încasează fata 15.000 de euro

Doi profesori din Argeș și Inspectoratul Școlar trebuie să-i plătească unei eleve despăgubiri în valoare de 15.000 de euro. Magistrații Curții de Apel Pitești, cea de-a doua instanță la care a ajuns dosarul, a pronunțat o hotărâre definitivă în acest sens.

Motivul pentru care doi profesori trebuie să-i plătească despăgubiri unei eleve din Argeș

Mai exact, cei doi profesori și Inspectoratul Școlar Argeș trebuie să-i plătească elevei daune în valoare de 15.000 de euro după ce un dulap a căzut peste ea și i-a rupt un picior. Cele două cadre didactice erau de serviciu pe școala generală în care s-a petrecut incidentul.

Daunele în valoare de 15.000 de euro trebuie să-i fie plătite elevei la cursul valutar de la momentul pronunțării instanței. În momentul incidentului, fata rănită de un dulap era în clasa a patra. Ea a fost dusă imediat la spital, unde a fost diagnosticată cu dublă fractură de tibie.

Apoi, eleva peste care a căzut un dulap a fost transferată la un spital din București, unde a fost operată. Fata a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale în urma incidentului, iar o lungă perioadă de timp a fost imobilizată la pat.

Doi profesori din Arges trebuie sa-i plateasca despagubiri unei eleve
Bancnote euro. Foto: unsplash.com

Unul dintre profesori, cât pe ce să scape

Inițial, unul dintre cei doi profesori obligați de instanță să plătească despăgubii a scăpat de această sancțiune. Prima instanță, Tribunalul Argeș, l-a scutit de la obligația de plată deoarece acest cadru didactic nu era la școală la momentul producerii incidentului, ci se afla la cursuri la o altă instituție de învățământ.

Pe de altă parte, magistrații Curții de Apel Pitești – cea de-a doua instanță și cea care a dat hotărârea definitivă, au considerat că aceasta nu este o scuză pentru profesorul respectiv. Judecătorii au considerat că acesta nu ar fi trebuit să fie planificat de serviciu dacă nu era fizic în instituția de învățământ. Dosarul penal deschis în acest caz a fost clasat. Eleva a obținut despăgubiri prin sentință civilă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...