Doi polițiști din Cluj, acuzați că au lovit un cerșetor, i-au rupt o mână și i-au dat 500 de lei ca să renunțe la acuzații. Ce se întâmplă cu oamenii legii acum

Elena Avramescu 23.11.2021, 14:48
Doi polițiști din Cluj, acuzați că au lovit un cerșetor, i-au rupt o mână și i-au dat 500 de lei ca să renunțe la acuzații. Ce se întâmplă cu oamenii legii acum

Doi polițiști locali din Cluj-Napoca au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la scurt timp după ce i-ar fi rupt mâna unui cerşetor, după care i-au oferit suma de 500 de lei ca să renunțe la acuzații. În plus, momentul a fost filmat chiar de oamenii legii.

Doi polițiști au lovit un cerșetor și i-au dat 500 de lei ca să renunțe la acuzații

– 500 de lei! Nu am mai mult!
– Numai să văd ce fac cu mâna asta!
– Stați, aia trece! Cumpărăm noi o cremă și ..că acum toată lumea și-a rupt mâna.
– Auziți, rămânem sau veniți un pic mai încolo, să mergem să scriem și să vă dăm să luați la cunoștință. Mergem până aici să nu mai vii și dumneata, că până vii dumneata noi o să terminăm de scris. Numai să trecem asta, ești de acord?
– O scrieți dumneavoastră?
– Da, bineînțeles. Și un exemplar vă rămâne la dumneavoastră.
– Că nu mai am pretenții și..
– Exact. Corect! este conversația purtată între cerșetor și polițiști, potrivit Digi24.

În luna iunie a anului trecut, polițiștii i-au rupt mâna, după care l-ar fi abandonat în pădurea Făget, locul unde a fost găsit de un șofer. Acesta a sunat rapid la 112, iar victima a fost dusă la spital, unde medicii i-au acordat primul ajutor și l-au externat după câteva zile.

Polițiștii l-ar fi căutat din nou pe bărbat și i-au dat suma de 500 de lei pentru a face pace, iar cei doi voiau ca omul străzii să semneze un acord prin care declara că nu va depune nicio reclamație împotriva lor.

La sfârșitul lunii octombrie, Poliția Cluj spune că se continuă „cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și identificarea persoanelor care ar fi luat parte la starea conflictuală”.

În decursul zilei de luni, 22 noiembrie, cei doi agenți au fost chemați la audieri și apoi reținuți.

În prezent, cazul se află în ancheta proprie a magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar în cursul zilei de ieri, 22 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, față de doi bărbați, funcționari publici, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă și tâlhărie, au notat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Urmăriți Impact.ro și pe