Doi ofițeri de poliție cercetați de DNA. Acuzațiile sunt deosebit de grave

Mihnea Tălău 19.05.2022, 17:07
Doi ofițeri de poliție cercetați de DNA. Acuzațiile sunt deosebit de grave

Procurorii DNA l-au reținut, joi, pentru 24 de ore, pe un polițist, şef de birou din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov. Acesta este acuzat că a oferit informaţii unor persoane vizate de anchete penale, inclusiv că vor avea loc percheziţii. Alături de el este cerceta penal un alt ofiţer din cadrul aceleiaşi structuri.

Doi ofiţeri de poliție acuzați de scurgeri de informaţii

Procurorii anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 mai 2022, a inculpatului Rotaru Dorin, ofițer de poliție și șef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, în sarcina căruia s-a reținut mai multe infracțiuni.

Potrivit comunicatului DNA este vorba despre folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (două fapte), compromiterea intereselor justiției, instigare la fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

În aceeași cauză a mai fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata Dîmbu Bianca Elena, ofițer de poliție în cadrul biroului menționat mai sus, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de fals intelectual.

O petrecere de logodna din Buzau, incheiata cu dosar penal

Ce au scris procurorii în rechizitoriu

Conform rechizitoriului, în perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi divulgat unei persoane informații nedestinate publicității, din două dosare penale (din care unul era al DNA) în care era delegat să desfășoare diverse activități. Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară.

În perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeași calitate, l-ar fi anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de un agent din cadrul Poliției Rutiere Brașov și că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse și asupra omului de afaceri.

În același context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa Dîmbu Bianca Elena să nu precizeze într-un document care urma să fie atașat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului.

La data de 19 mai 2022, inculpatul Rotaru Dorin este prezentat Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...