Doi medici de la Spitalul Gerota, infectați cu coronavirus, în stare critică. Ce spune ministrul Sănătății

Redacția IMPACT 28.03.2020, 12:49
Doi medici de la Spitalul Gerota, infectați cu coronavirus, în stare critică. Ce spune ministrul Sănătății

Doi medici de la Spitalul Gerota sunt în stare critică, după ce au fost infectați cu noul virus. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut afirmații despre cazurile de îmbolnăvire șocante, din rândul personalului medical.  Starea generală a acestora este una foarte gravă, din pricina infectării cu COVID-19.

Medici de la Spitalul Gerota, infectați cu coronavirus, în stare critică

Nelu Tătaru a avut o intervenție telefonică prin care a dezvăluit detalii despre starea de sănătate a medicilor infectați, de la Spitalul Gerota, din Capitală. Foarte mulți medici din țară, dar și personal medical, precum asistente, fie infirmiere, au fost afectate de pandemie. Sâmbătă, numărul de decese din pricina noului virus a ajuns la 29 de persoane.

Două cadre medicale, ce lucrează pe secția de Terapie Intensivă de la Spitalul MAI Gerota sunt în stare critică, după ce au fost infectaţi cu noul virus. Ambele doctorițe au vârstele de 40 de ani și sunt ajutate să respire prin ventilatoare mecanice. Se află în atenția colegilor medici de la Institutul C.C. Iliescu, unde au fost intubate.

Doi medici de la Spitalul Gerota, infectați cu coronavirus, în stare critică. Ce spune ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut declarații despre cele două cadre medicale în stare critică de la Spitalul Gerota

După ce un bărbat de 60 de ani, fost ofițer de poliție, a fost adus la acest spital, pe 5 martie, și a fost confirmat cu coronavirus, unitatea medicală a intrat în carantină. Acesta a ascuns faptul că a făcut o călătorie în afara țării, în Israel, și nu a declarat că a revenit în România pe 26 februarie 2020. Un alt incident șocant a avut loc și la Spitalul Victor Babeș, din Capitală, la mijlocul lunii, când un pacient confirmat cu coronavirus a tușit pe medici.

Ce spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

„Sunt în stare critică (n.r.: cele două doctoriţe de la Spitalul Gerota), sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat, dar ei fac toate eforturile necesare”, a susținut Nelu Tatătaru, la Antena 3, într-o intervenție telefonică.

Urmăriți Impact.ro și pe