Doi elevi din Cluj au făcut o glumă care i-a costat 30.000 de lei. Banii au ajuns la profesoara lor

Ana Anitoiu 13.01.2023, 09:13
Doi elevi din Cluj au făcut o glumă care i-a costat 30.000 de lei. Banii au ajuns la profesoara lor

Doi elevi din Cluj-Napoca au făcut o glumă ce i-a costat 30.000 de lei, în ciuda eforturilor pe care le-au făcut părinții lor pentru a-i disculpa și pentru a nu deveni datori. Banii au ajuns la o profesoară a lor.

Ce glumă i-a costat 30.000 de lei pe părinții elevilor

Cei doi elevi din Cluj-Napoca au publicat pe internet poze cu profesoara lor, pe care le-au editat pentru a o denigra. Incidentul a avut loc în urmă cu cinci ani, în 2018, când acești copii erau în clasa a șaptea.

Elevii au făcut o caricatură jignitoare pe care au răspândit-o ulterior pe grupul de WhatsApp al clasei. Au pus respectiva caricatură ca imagine de grup pe WhatsApp, timp de mai multe zile. Ulterior, au creat și un cont de Facebook cu numele dirigintei, folosind o altă poză insultătoare.

Peste 300.000 de copii primesc bani de la stat
Parintii celor doi elevi, buni de plata

Cum au încercat părinții să scape de plata daunelor

Ofensată de această glumă a elevilor săi, profesoara a deschis un proces și a cerut daune în valoare de 50.000 de lei. În cele din urmă, judecătorii au hotărât că aceasta merită să primească suma de 30.000 de lei, precum și scuze publice într-un ziar local de mare audiență.

De cealaltă parte, părinții buni de plată ai celor doi elevi au încercat să scape de această datorie, spunând că totul a fost o simplă glumă copilărească. Pe parcursul procesului, aceștia au încercat să explice că ceea ce au făcut minorii a fost doar o joacă pentru care au plătit deja prin scăderea notei la purtare.

Totodată, părinții celor doi elevi din Cluj-Napoca au adus argumentul că pagina respectivă de Facebook prin care profesoara a fost insultată a fost ștearsă la scurt timp după ce a fost creată, astfel că elevii nu ar trebui să mai răspundă pentru această faptă, dincolo de scăderea notei la purtare.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...