Doi copii din Craiova, răniţi după ce caruselul în care se aflau s-a rupt: “Mânuţa lui a fost prinsă sub figurină şi a fost târât cu faţa pe acea tablă zincată”

Elena Avramescu 10.08.2021, 13:52
Doi copii din Craiova, răniţi după ce caruselul în care se aflau s-a rupt: “Mânuţa lui a fost prinsă sub figurină şi a fost târât cu faţa pe acea tablă zincată”

Incidentul nefericit s-a petrecut sâmbătă, în Parcul Tineretului din Craiova. Soţii Baluţă au mers cu cei doi copii, fetiţa de trei ani si jumătate, şi băieţelul de un an, la locul de joacă din Parc pe care-l frecventează des. Mama acestora a fost nevoită să privească, fără să poată face nimic, cum figurina în care se aflau cei doi copii a căzut într-o parte, iar copilul cel mic era târât cu faţa pe tabla caruselului.

Doi copii răniţi după ce caruselul în care se aflau s-a rupt

Când a văzut caruselul, fetiţa a cerut să se plimbe. A vrut să se dea şi frăţiorul mai mic. Eu i-am spus că nu se poate, că nu are voie, dar administratorul a venit la mine şi mi-a zis că pot să urc eu cu copiii, că nu e nicio problemă, figurinele respective ţin o greutate de 200 de kilograme, a spus mama copiilor, potrivit Adevărul.

Mama acestora a spus că a achitat suma de 10 lei în plus, astfel că a urcat în carusel împreună cu copiii.

Prima dată ne-am dat într-o figurină. Nu a fost nicio problemă. Fetiţa a spus că mai vrea încă o dată şi ne-am mutat in Mickey Mouse. Am auzit la un moment dat un zgomot, ca şi cum ceva s-a rupt. Nu am mai avut timp să fac nimic. Macheta s-a rupt, ne-am răsturnat, fetiţa a căzut peste băieţel, mânuţa lui a fost prinsă sub figurină şi a fost târât cu faţa pe acea tablă zincată până când caruselul s-a oprit, a mai spus femeia.

Copii raniti dupa ce caruselul in care se aflau s-a rupt
Copil raniti in carusel

Tatăl acestora, înspăimântat de ceea ce a văzut, a sărit imediat pentru a-și ajuta copiii. Astfel că a ridicat figurina şi a reuşit să-i scoată mâna copilului. Între timp, cei care au văzut întreaga scenă au sunat rapid la 112.

Am alergat cu copiii şi la ieşirea din Parc am fost preluaţi de o Ambulanţă. Din fericire, leziunile nu au fost extrem de grave. Dar băieţelul are faţa tumefiată şi îl doare foarte rău mânuţa. Vom scoate certificat medico-legal şi suntem hotăraţi sa nu lăsăm aşa lucrurile, a spus și Lucian Baluţă, tatăl copiilor.

La scurt timp după, poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. În acest sens au audiat-o pe mama copilului, după care pe administratorul caruserului care a încercat să se apere spunând că ar fi avertizat-o pe femeie să nu urce în carusel.

Administratorul i-ar fi adus la cunoştinţă femeii faptul că, în conformitate cu instrucţiunile echipamentului de agrement, greutatea maximă admisă de machetă este de 40 de kg, iar accesul copiilor sub vârsta de 3 ani este interzis. Ulterior, atât cei doi copii cât şi mama acestora s-ar fi îmbarcat într-una din machetele caruselului, minorii ocupând locurile din faţă iar femeia locul din stanga spate.

La a doua rotaţie a caruselului ar fi cedat un braţ de echilibru al machetei, care s-a înclinat spre exterior, provocând căderea minorilor. Minorii au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu au rămas internaţi, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.

Urmăriți Impact.ro și pe