Doi ani de la moartea Regelui Mihai. De ce a plecat Principele Nicolae dezamăgit de la parastas

Diana Radu 04.12.2019, 10:27
Doi ani de la moartea Regelui Mihai. De ce a plecat Principele Nicolae dezamăgit de la parastas

Pe data de 5 decembrie se împlinesc doi ani de la moartea Alteței Sale Regale, Regele Mihai. Însă, famila regală a făcut deja sluba religioasă pentru celebrarea regelui pe data de 24 noiembrie la Curtea de Argeș. Ce s-a întâmplat la parastas și de ce a plecat Principele Nicolae dezamăgit?

Principele Nicolae nu a fost primit să participe la parastasul bunicului său, Regele Mihai

Printre cei care au participat la slujba de pomenire a Regelui Mihai s-a numărat și Principele Nicolae și soția sa, Alina Blinder. Însă Principele Nicolae și soția sa nu au fost invitați și la masa organizată pentru parastas. Potrivit unor surse apropiate familiei regale, Principele Radu Duda, soțul Principesei Margareta, ar fi fost cel care nu a fost de acord cu participarea fostului principe la pomană.

”La masa din interiorul Episcopiei nu a fost lăsat. Revoltat de un asemenea gest, episcopul, însuși, l-a invitat pe Nicolae în interior și i-a oferit un ceai. Nu a făcut scandal, ci a plecat resemnat, alături de soția lui, deși pe chip i se putea citi mâhnirea”, dezvăluie sursele.

Principele Nicolae nu a fost primit la parastasul Regelui Mihai. Sursă foto: Click
Principele Nicolae nu a fost primit la parastasul Regelui Mihai. Sursă foto: Click

Modul în care a fost tratat fostul Principe Nicolae a coincis cu cel de la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai, când fost primit să participe la înmormântare alături de familia regală, dar a fost alungat de la parastas.

Fostul Principe Nicolae a fost exclus de către Casa Regală în anul 2015 de pe lista de succesiune la tron. La aceea vreme, el era al treilea urmaș la tron, după Mihai I și Principesa Margareata. Motivul explicit al deciziei fostului Suveran nu a fost precizat în comunicatul de presă remis de Casa Regală.

Însă, din document reiese că decizia are legătură cu stilul de viaţă al fostului Principe. Anul acesta, în martie, fostul principe Nicolae a anunţat că a realizat un test de paternitate din care reiese că este tatăl copilului Nicoletei Cîrjan și că-şi asumă responsabilitatea legală. Cei doi au împreună o fetiță, pe Iris Anna, care acum are trei ani.

Urmăriți Impact.ro și pe