Doi ani de la cazul Caracal, iar misterul din jurul Alexandrei și Luizei încă persistă. Ce se întâmplă cu Dincă acum

Badea Violeta, Camelia Moldoveanu 24.07.2021, 13:22
Doi ani de la cazul Caracal, iar misterul din jurul Alexandrei și Luizei încă persistă. Ce se întâmplă cu Dincă acum

S-au împlinit doi ani de la cazul Caracal, iar misterul din jurul Alexandrei și Luizei încă persistă. Dosarul a fost înregistrat în ianuarie 2020 la Tribunalul Olt din Slatina, dar procesul este departe de a se fi încheiat. Iată ce se întâmplă cu Dincă acum!

Doi ani de la cazul Caracal, iar misterul din jurul Alexandrei și Luizei încă persistă

Astăzi, 24 iulie, se împlinesc doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani răpită de Gheorghe Dincă, pe care autoritățile nu au fost în stare să o salveze, deși fata a apelat de trei ori serviciul de la 112. Intervenția a durat nu mai puțin de 19 ore, iar cel care a sechestrat-o a avut timp suficient să o violeze, să o omoare și să o ardă într-un butoi.

După ce polițiștii au reușit să-l găsească pe Dincă, anchetatorii au descoperit că în aprilie 2019 mai comisese o faptă asemănătoare. O altă tânără, Luiza Melencu s-a urcat în mașina bărbatului la marginea orașului Caracal, pentru a se întoare acasă, în satul Dioști. Din acel moment, Luiza nu a mai fost văzută.

Cazul Caracal a provocat revoltă în România și au căzut multe capete de la nivel înalt, dar procesul nu s-a încheiat nici acum. Viitoarea înfățișare va avea loc pe data de 28 iulie. Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu, acuzat că ar fi violat-o pe Luiza, sunt închiși în Penitenciarul Craiova, în arest preventiv și încă își așteaptă sentința.

Ce se intampla cu Dinca acum
Ce se intampla cu Dinca acum

Când a dispărut Alexandra Măceșanu

Pare un scenariu de film horror ceea ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu și Alexandrei Măceșeanu. Din păcate, totul a fost adevărat și s-a întâmplat în România, în anul 2019. Alexandra a fost rapită pe 24 iulie de Gheorghe Dincă, după ce s-a urcat în mașina lui pentru a ajunge din satul său, Dobrosloveni, la Caracal.

Fata a găsit prin casă un telefon și a apelat 112 și anunțe că a fost sechestrată și violată într-o casă din Caracal. Deși tânăra implora să fie salvată, autoritățile nu au putut face nimic. Oamenii legii au intervenit prea târziu, iar în curtea lui Dincă s-au mai găsit doar cenuşa şi fragmente de oase.

După multe declarații contradictorii, Dincă a recunoscut că a ucis-o și a ars-o într-un butoi. Ulterior, anchetatorii au făcut legătura și și-au dat seama că Luiza Melencu a pățit același lucru. Dispariția celor două fete a stârnit revoltă în țara noastră și demisiile au curs pe bandă rulantă. Cazul ajungând pe masa celor de la DIICOT.

Ce s-a găsit în casa lui Dincă

La două zile distanță, pe 26 iulie 2019, anchetatorii au găsit în curtea lui Dincă un butoi, cenuşă și fragmente osoase de natură umană. În urma, probelor biologice s-a dovedit că a fost vorba de Alexandra Măceşanu. Dincă a recunoscut cele două crime și a fost trimis în judecată de DIICOT.

Acesta este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. La rândul său, Ştefan Risipiţeanu e acuzat de viol.

Acum, la doi ani de la reținerea lui Gheorghe Dincă, acesta își așteaptă încă pedeapsa. Dincă s-a răzgândit de mai multe ori în privința declarațiilor. Ba a spus că le-a ucis, ba a spus că ele trăiesc. Rămâne de văzut când va avea loc ultimul termen al procesului și până când Gheorghe Dincă va afla decizia finală a judecătorilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...