Doctorul Monica Pop, declarație controversată: “Eu am informaţii, sigur, pe surse, că nu există bolnavi internaţi în spitalele de campanie”

Iancu Andreea 28.10.2020, 16:56
Doctorul Monica Pop, declarație controversată: “Eu am informaţii, sigur, pe surse, că nu există bolnavi internaţi în spitalele de campanie”

Managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din Capitală a făcut o declarație controversată privind spitalele de campanie pentru bolnavii Covid. Medicul Monica Pop susține că acestea nu ar fi folosite pentru a interna cazurile de infectați cu noul coronavirus.

Monica Pop afirmă că spitalele de campanie sunt goale

În contextul creșterii alarmante a infectărilor cu Covid-19, dar și al creșterii numărului de pacienți din secțiile ATI, Monica Pop a făcut o serie de declarații surprinzătoare. Potrivit medicului, spitalele de campanie, amenajate pentru a susține sistemul sanitar în lupta cu Sars-Cov-2, sunt în realitate goale. 

Prezentă într-o intervenție telefonică la Antena 3, medicul Monica Pop a dezvăluit că mai mulți colegi de breaslă i-au confirmat că spitalele de campanie nu au pacienți Covid.

„Eu întreb de câteva zile şi nimeni nu mi-a răspuns: ce se întâmplă cu spitalele de campanie, pentru că acolo sunt şi secţiuni mici de Terapie intensivă, câţi bolnavi sunt acolo, dacă sunt bolnavi? Eu am informaţii, sigur, pe surse, că nu există bolnavi internaţi acolo. Atunci, pentru care motiv au fost făcute spitalele de campanie şi a costat fiecare dintre ele câteva milioane de euro?”, susține specialistul în oftalmologie.

Un spital de campanie pentru bolnavii de COVID-19, amenajat in aprilie în centrul expozitional al Camerei de Comerţ, Industrie si Agricultura Arad foto - Inquam
Un spital de campanie pentru bolnavii de COVID-19, amenajat in aprilie în centrul expozitional al Camerei de Comerţ, Industrie si Agricultura Arad
foto – Inquam

Ce propune Monica Pop pentru gestionarea crizei din secțiile ATI

Doar în ultimele 24 de ore, la ATI au ajuns 861 de pacienți, care se luptă cu boala. Pentru că cei aflați în stare gravă au nevoie de asistență medicală și de aparatură, Monica Pop este de părere că spitalele de campanie ar trebui folosite doar pentru cazurile asimptomatice sau ușoare.

„Eu consider, şi aşa aş fi făcut, dacă aveam această posibilitate, aş fi pus toţi bonavii asimptomatici sau cu simptome uşoare numai în spitalele de campanie şi lăsam spitalele cu aparatură performantă să fie pentru cazurile grave.”, recomandă Monica Pop.

Pe de altă parte, medicul este revoltat în privința faptului că nu se cunoaște ce rol joacă aceste spitale de campanie, construite din banii cetățenilor. Monica Pop solicită informații despre cum sunt acestea gestionate în sprijinul bolnavilor Covid.

„De ce au stat goale? Şi acum sunt goale, eu aşa ştiu. Trimiteţi pe cineva la Otopeni, să vedem câţi bolnavi sunt acolo. Mi se pare inadmimisibil. Nu ştiu sigur, dar dacă e adevărat – şi ştiu de la medici că nu sunt bolnavi acolo, nici acolo, nici în altă parte – atunci de ce au fost construite?

Toată lumea cred că vrea să ştie cum au fost gândite, pentru că trebuia o pregătire din start, nu trebuia să aşteptăm să fie numărul acesta impresionant de infectaţi. Dar vreau să ştiu cum sunt gestionate aceste spitale de campanie, care au fost plătite din banii acestui popor, deci din banii noştri. Şi avem dreptul să ştim ce se întâmplă cu ele şi de ce nu sunt bolnavi acolo şi din care motiv nu se folosesc secţiile de ATI din aceste spitale de campanie”, a spus medicul Monica Pop, miercuri, la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...