Doctorii de la clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian rup tăcerea. ”Pe 5 noiembrie a venit la noi, era bine”. Ce a urmat

Stan Filon 08.11.2021, 14:28
Doctorii de la clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian rup tăcerea. ”Pe 5 noiembrie a venit la noi, era bine”. Ce a urmat

Reprezentanții clinicii unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian au venit cu precizări, după ce sora cântărețului de muzică populară decedat recent vine cu acuzații foarte grave la adresa medicilor de la clinica respectivă. Femeia susține că alte trei persoane sunt internate în stare gravă, după ce s-au tratat post-covid la clinica din Reșița.

Doctorii de la clinica unde s-a tratat post-covid Petrică Mîțu Stoian rup tăcerea

Petrică Mîțu Stoian a decedat sâmbătă seara, în urma unor complicații apărute după ce a trecut prin coronavirus. Deși era vaccinat cu schema completă, îndrăgitul interpret de muzică populară a murit la scurt timp după ce a fost declarat vindecat.

Artistul se trata post covid la clinica Nera, cunoscută până acum drept o clinică ce pune la dispoziția pacienților cele mai performante servicii private din țară, precum și de tratamente pe bază de cameră hiberară, necesare celor care se recuperează după covid.

Doctorii de la clinica unde s-a tratat post-covid Petrica Mitu Stoian rup tacerea
Doctorii de la clinica unde s-a tratat post-covid Petrica Mitu Stoian rup tacerea

Sora artistul aduce acuzații grave

Lucrurile nu au mers bine deloc pentru Petrică Mîțu Stoian. La o zi după internare, acesta a început prima ședință de tratament care urma să-l ajute în procesul de vindecare post-Covid, însă la o oră după tratament artistul a început să tușească puternic, iar tusea era una cu sânge.

Starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, iar medicii de la faimoasa clinică au sunat la 112. Artistul a fost transferat de urgență la Spitalul Județean Rețița, unde a murit la scurt timp. Sora cântărețului vine cu acuzații grave și susține că fratele său a primit tratamente care nu ar fi trebui administrate în situația acestuia, deoarece avea probleme cu inima. Ea susține că mai sunt cel puțin trei pacienți care au ajuns de urgență la spital, după ce s-au tratat la clinica respectivă.

Acum a venit și răspunsul oficial al celor de la clinica Nera! ”În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîțu-Stoian, dorim să precizăm următoarele:

Apreciem că cea mai mare parte a mass-media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate unele publicații au comunicat informații eronate. În acest sens, ne vedem nevoiți să aducem câteva clarificări:
Domnul Petre Mîțu-Stoian a sosit la Clinica Nera vineri 05.11.2021 în jurul amiezii în vederea recuperării post COVID, în stare generală bună de sănătate.

”A urmat procedura de testare la presiune și oxigen”

A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultației preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen, și s-a stabilit o cură de 15 ședințe de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta.

Spre dimineață medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîțu-Stoian a fost transportat cu salvarea la CG sp Oravița; acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia; pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică. Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13 starea lui s-a agravat.

Clinica Nera nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui).

”Clinica are o reputație bună”

Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea ședinței; La valori INR 6-7, constatate la Sp Reșița, hemoptizia poate apare și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la Clinică.

În clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activității.

Clinica Nera beneficiază de cel mai avansat sistem de tratament prin oxigenoterapie hiperbară și de personal profesionist calificat. Clinica are o reputație bună în rândul pacienților ce au beneficiat de acest tratament. Atât pacienților cât și vizitatorilor noștri le dorim sănătate și putere”, este comunicatul clinicii unde Petrică Mîțu-Stoian a fost tratat.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...