DNA „intră” în Poșta Română. Sunt vizate contractele de muncă și deplasările în străinătate, vechi de 30 de ani

Mihnea Tălău 24.08.2022, 11:35
DNA „intră” în Poșta Română. Sunt vizate contractele de muncă și deplasările în străinătate, vechi de 30 de ani

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins la Poşta Română, solicitând contractele de muncă și documente despre angajările şi deplasările făcute de şefii instituţiei. Sunt vizati directorul Poștei Române și consilierii săi.

Contractele de muncă și deplasările în străinătate, luate la control

„Documentele pe care le-au solicitat săptămâna trecută acoperă o perioadă de peste 30 de ani. Noi pregătim acum documentele necesare încă din 1988. Există o multitudine de solicitări acolo, de la contracte de muncă, inclusiv deplasările poștei în străinătate”, a precizat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Acesta a spus că se pleacă foarte mult din Poșta Română dar că aceste ieșiri au fost făcute pe baza memorandumului aprobat de Guvern pentru internaționalizarea companiei. El consideră ca este îmbucurător că instituțiile statului, printre care și DNA sunt interesate de instituția sa.

Comisar șef de Poliție, trimis în judecată de DNA. Acuzațiile sunt deosebit de grave

”Poșta e căpușată de 30 de ani. În clipa în care lucrurile se schimbă, acest sistem ticăloșit reacționează. Exact asta se întâmplă acum. Mă bucur că această instituție este interesată de Poștă Română. Și eu, ca director general, am făcut nenumărate plângeri, peste tot unde a fost nevoie, în ultimul an. Cred că este doar un rezultat al muncii echipei din care fac parte, din ultimul an. Că în sfârșit instituțiile statului sunt interesate și de Poșta Română”, a spus Ștefan, la Antena 3.

Cum se apără Poșta Română

La rândul său, Poșta Română a ținut să își expună punctul de vedere.

”Operatorul național de servicii poștale a primit o solicitare de documente din partea Direcției Naționale Anticorupție, toate cu circuit intern, pe care le vom transmite instituției solicitante. Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa”, a transmis, miercuri, Poșta Română într-un comunicat.

Compania a precizat că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani.

”Poșta Română, una dintre cele mai mari companii deținute de statul român, este o entitate verificată în mod frecvent de către instituțiile de control și considerăm firești aceste demersuri. (…) Totodată, managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române. Așa cum a demonstrat, până acum, actualul management acționează cu transparență și acordă tot sprijinul instituțiilor statului român, a mai arătat Poșta Română.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...