DNA a descins la Primăria Capitalei în timp ce Nicușor Dan făcea declarații de presă. „Suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție”

Gabriela del Pupo 20.01.2022, 10:18
DNA a descins la Primăria Capitalei în timp ce Nicușor Dan făcea declarații de presă. „Suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție”

DNA a venit la primele ore ale dimineții la Primăria Capitalei pentru a face verificări la Direcția de Resurse Umane în privința unor angajări din perioada 2020-2021. Primarul Nicușor Dan a confirmat informația dar spune că deocamdată nu are detalii și va reveni cu informații.

Potrivit surselor G4Media.ro, perchezițiile vizează și alte două instituții, Direcția Generală de Arhitectură, Peisagistică și Monumente de For Public și Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu risc seismic.

„Suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție”

DNA a transmis un comunicat în care se arată că verificările vizează „suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție”.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.” se arată în comunicatul DNA.

Nicușor Dan: „Le-am spus, „Da, sigur””

Primarul Capitalei a precizat că a fost înștiințat că există un mandat și că verificările urmează să aibă loc verificări la Departamentul de Resurse Umane. Acesta trebuia să susțină o conferință de presă în legătură cu greva STB care a blocat mijloacele de transport în comun la suprafață și a precizat că va reveni cu informații după ce va discuta cu anchetatorii DNA.

”Au venit la mine la birou, au spus că trebuie să facă o percheziţie. Le-am spus că trebuie să plec la o conferinţă de presă. Mi-au spus ceva de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind şeful instituţiei, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente şi le-am spus, ”Da, sigur.””, a declarat Nicuşor Dan, conform news.ro.

Deocamdată cercetările se efectuează in rem, nici o persoană nu este vizată în acest staadiu al cercetărilor.

Urmăriți Impact.ro și pe