Dmitri Medvedev, avertisment către Occident în contextul trimiterii de armament către Ucraina: „Înfrângerea unei puteri nucleare poate provoca izbucnirea unui război nuclear”

Elena Avramescu 19.01.2023, 12:10
Dmitri Medvedev, avertisment către Occident în contextul trimiterii de armament către Ucraina: „Înfrângerea unei puteri nucleare poate provoca izbucnirea unui război nuclear”

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, actual vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, a făcut un avertisment în cursul zilei de joi către Occident. Astfel că acesta a vorbit despre trimiterea de armament greu şi de sisteme ofensive în Ucraina, spunând că înfrângerea unei puteri nucleare precum Federaţia Rusă într-un război convenţional ar putea provoca izbucnirea unui conflict nuclear.

Un nou avertisment lansat de Dmitri Medvedev

„Mâine, la baza Ramstein a NATO, marii lideri militari vor discuta noi tactici şi strategii, precum furnizarea către Ucraina de noi arme grele şi sisteme ofensive. Şi acest lucru se va întâmpla imediat după Forumul (Economic Mondial) de la Davos, unde petrecăreţi retardaţi au repetat ca o placă stricată: pentru a obţine pacea, Rusia trebuie să piardă.

Și niciunuia dintre mizerabilii ăştia nu-i trece prin cap să tragă din aceasta următoarea concluzie elementară: înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate provoca izbucnirea unui război nuclear”, a scris Dmitri Medvedev pe canalul său de Telegram.

Acesta nu este primul atac la adresa Occidentului, iar Medvedev a ținut să mai adauge că puterile nucleare nu vor pierde marile conflicte de care depinde soarta lor.

„Dar asta ar trebui să fie evident pentru toată lumea. Inclusiv pentru un politician occidental cu măcar o urmă rămasă de inteligenţă”, a insistat Medvedev, care a fost preşedinte al Federaţiei Ruse între 2008-2012.

Aceste declarații au fost făcute de Medvedev în cadrul reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, la baza aeriană americană de la Ramstein, din Germania. Acolo, partenerii Kievului preconizează să anunţe un nou ajutor militar important care ar urma să includă mai multe arme şi muniţii, vehicule blindate şi, după cum speră preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, tancuri moderne.

Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev

Condițiile pentru ca Rusia să revină la masa negocierilor

Cu numai o zi în urmă, Dmitri Medvedev, a scris pe canalul său de Telegram că Ucraina ar trebui să recunoască pierderea celor patru republici autoproclamate și anexate de Federația Rusă. Ca gest de bunăvoință, acesta a spus că s-ar declara mulțumit și cu „recunoașterea tacită” a „intrării” în componența Rusiei a teritoriilor din sud-estul Ucrainei

„Pentru a începe noi negocieri este nevoie nu atât de înțelegerea ad litteram a principiilor dreptului internațional, cât acordul pe două aspecte legislative. În primul rând, vorbim despre recunoaștea (sau, cel puțin, acordul tacit) rezultatelor referendumurilor din fostele teritorii ale Ucrainei (n.red. cele patru regiuni anexate ilegal de Moscova) care fac parte din dreptul intern al Rusiei, din constituția ei. În al doilea rând, este nevoie de elaborarea unor norme internaționale speciale care să prevadă și situația creată, dar și viitorul relațiilor internaționale”, a spus acesta.

În plus, fostul președinte rus a ținut să compare situația actuală cu cea de după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, spunând că elaborarea normelor trebuie făcută la fel cum s-a întamplat în pregătirea Cartei ONU din 1945, fiind vorba despre crearea unor noi reguli internaționale care să completeze actualul sistem de norme peremptori.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...