Distracția favorită a lui Victoraș Micula prin Oradea. Ce făcea beizadeaua pe un pod din oraș

Ana Anitoiu 06.05.2021, 08:12
Distracția favorită a lui Victoraș Micula prin Oradea. Ce făcea beizadeaua pe un pod din oraș

Distracția favorită a lui Victoraș Micula prin Oradea i-a atras acestuia o trimitere în judecată. Milionarul a încercat să ducă de nas polițiștii, dar fără succes, iar apoi a plecat din țară, astfel că nu a participat la audieri. Iată ce făcea beizadeaua pe un pod din oraș.

Ce făcea Victoraș Micula pe un pod din oraș

Rechizitoriul trimis în aprilie în fața instanței de procuroarea Gabriela Antohi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea arată ce a făcut, mai exact, Victoraș Micula. Ancheta în cazul lui a luat startul în urmă cu doi ani, în primăvara anului 2019, când pe internet a apărut o înregistrare în care milionarul apărea la o cursă ilegală de mașini în oraș.

Împreună cu mai mulți tineri, fiul magnatului Viorel Micula făcea drifturi prin intersecţii și gonea pe centura orașului Oradea cu o viteză de 220 km/h. La un moment dat, distracția milionarului a ajuns la un alt nivel. Aflat pe un pod, acesta a tras cu o armă de asalt pe care nu avea dreptul să o folosească.

Distractia preferata a lui Victoras Micula in Oradea. Ce facea pe un pod din oras
Victoras Micula

Cum a încercat Victoraș Micula să păcălească polițiștii

După ce Poliția Bihor a anunțat că a demarat o anchetă în acest caz, Victoraș Micula a încercat să-i păcălească pe oamenii legii. El a spus că n-a folosit o armă de asalt, cu o replică de tip airsoft, pe care a predat-o. Spre dezamăgirea lui, minciuna nu a ținut.

Potrivit actului de acuzare al Parchetului, arma airsoft a fost cumpărată după cursa ilegală, cu scopul de a fi predată polițiștilor. Pe acel pod din Oradea, Victoraș Micula a tras cu o puşcă letală semiautomată ”marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62×39 mm”, pe care a împrumutat-o de la un prieten de-al său, vânător. Acesta este anchetat într-un dosar separat pentru încredințarea armei.

Cum a cheltuit Victoraș Micula 40.000 de euro într-o singură lună

Rechizitoriul mai arată că Victoraș Micula nu s-a oprit aici cu încălcarea legii. În perioada 30 aprilie – 29 mai 2019, adică într-o singură lună, milionarul a cheltuit aproape 40.000 euro pe 10 arme de vânătoare şi sute de cartuşe letale. Le-a cumpărat pe numele lui Sergiu Gabriel Hava, deoarece el nu avea ”drept să deţină, să poarte, să folosească sau să efectueze orice operaţiuni cu arme letale”.

Bărbatul care l-a ajutat pe Victoraș Micula a fost trimis în judecată, alături de el, pentru 13 infracţiuni de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi pentru 13 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Victoraș Micula a plecat din țară și n-a participat la audieri

Deși a fost chemat la audieri, Victoraș Micula nu s-a prezentat să dea explicații. El a plecat din țară primăvara trecută, mai întâi în Elveția și după aceea în Suedia. A fost trimis în judecată fără să fi fost audiat, alături de amicul lui pe numele căruia a cumpărat armele și de un altul care a mințit pentru el. Anchetatoarea a cerut ca el să fie arestat preventiv, date fiind numărul mare de încălcări ale legii, 31, şi gravitatea lor. Cererea va fi judecată pe 20 mai.

Această cerere de arestare pe numele lui Victor Micula nu este singura ce a fost făcută pentru fiul magnatului Viorel Micula. În ianuarie, procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat acelaşi lucru, după ce milionarul ar fi accesat baza de date a MAI şi ar fi participat ilegal la o percheziție, echipat ca un poliţist. Atunci, judecătoarea Veronica Ioniţă a respins cererea, pe motiv că arestarea preventivă nu putea fi dispusă pentru sancţionarea comportamentului lui excentric, fără a se referi la o încălcare propriu-zisă a legilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...