Directorul unei școli din Călărași le-a explicat părinților cum se face testarea elevilor acasă: „Este rândul dumneavoastră să vă trimiteți copiii la școală în condiții de siguranță”

Stan Filon 02.12.2021, 17:06

Pe lângă tutorialele făcute de ministrul Sănătății și cel al Educației, unii directori de școli au întocmit și ei un ghid destinat părinților prin care explică pas cu pas cum trebuie făcută testarea împotriva coronavirusului pentru elevi. Testele au ajuns în școlile din România și de joi, 2 decembrie, acestea ar trebui puse deja în practică.

Cum se face testarea elevilor acasă împotriva coronavirusului

Unii directori de școli din țară au întocmit și ei un ghid prin care le explică pas cu pas părinților cum trebuie să-și testeze copiii acasă, înainte de a-i trimite la școală. Testele din salivă care trebuie să depisteze elevii bolnavi de coronavirus trebuie făcute de două ori pe săptămână.

Directorul școliia Gimnaziale Nr. 1 din comuna Curcani, județul Călărași, le-a trimis părinților un astfel de ghid, pe care îl puteți vedea ăn Galeria Foto, însoțit de un mesaj prin care le cere părinților să fie responsabili, pentru sănătatea copiilor lor.

Cum se face testarea elevilor acasa impotriva coronavirusului
Cum se face testarea elevilor acasa impotriva coronavirusului

„Este rândul dumneavoastră să fiți responsabili”

„Stimați părinți, pentru a avea un mediu cât mai sănătos în școală și în comunitate, este nevoie să fim cu toții responsabili. În școala noastră, procentul de vaccinare împotriva COVID-19 al angajaților este, la acest moment, de 64,58 %. Deci, angajații școlii și-au manifestat responsabilitatea față de ei înșiși și față de copiii dumneavoastră. Este rândul dumneavoastră să fiți responsabili și să vă trimiteți copiii la școală în condiții de siguranță pentru ei dar și pentru colegii lor. Testarea acasă, în locul în care orice copil se simte în siguranță, este o metodă de a vă asigura că totul este în regulă cu copilul dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să urmați indicațiile pe care le primiți de la școală. Testul din salivă nu este periculos. Faptul că îi învățăm de la vârste mici să se îngrijească de sănătatea lor le va folosi în viața de adult. Am încredere în dorința dumneavoastră de a avea copii sănătoși”, este mesajul trimis părinților de conducerea școlii.

Autoritățile din domeniu au făcut și ele trei filmulețe în care prezintă pas cu pas cum se face testarea elevilor. În cele trei videoclipuri apar chiar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Aceștia îi învață pe părinți cum să-și testeze copii. Din nefericire, ministrul Educației a făcut și o gafă. Din filmare se vede cum Sorin Cîmpeanu scapă pe jos proba de salivă a unui elev de 10 ani.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...