Dinamo, în pericol să piardă patrimoniul. Fanii clubului sunt îngrijoraţi:” Am făcut tot ce este omenește posibil”

Cristian Cojocaru, Anca Lupescu 23.03.2021, 13:13
Dinamo, în pericol să piardă patrimoniul. Fanii clubului sunt îngrijoraţi:” Am făcut tot ce este omenește posibil”

Situația clubului Dinamo nu este deloc una bună, fiind în pericol de a pierde patrimoniul. Fiind foarte aproape de retrogradare, formația va juca în play-out unde va lupta pentru a evita situația sensibilă în care se află.

Dinamo este în pericol să piardă patrimoniul

Formația lui Nicolae Badea, ACS FC Dinamo, care evoluează în cea de-a patra ligă, este deținătoarea palmaresului și a siglei Dinamo. Gruparea din Liga 1 are drept de folosință pe perioadă nedeterminată, dupăc ce a fost cumpărată de Ionuț Negoiță. Acest lucru este valabil însă doar atât timp cât echipa din Ștefan cel Mare se află în primul eșalon.

Fanii din DDB anunță că retrogradarea ”câinilor” ar însemna pierderea întregului patrimoniu reprezentat de palmares, culori și stemă, implicit dispariția Dinamo. Suporterii au făcut tot posibilul pentru a salva clubul, încluzând plăți ale datoriilor dar și combaterea găștii lui Cortacero.

„Trebuie să luăm o decizie care ne va urmări toată viața! Am făcut tot ce este omenește posibil, ca suporteri, în ultimul an, pentru a ne salva clubul. Am reușit să păstrăm jucătorii, i-am adus cu salariile la zi, am achitat rate la ANAF, am extras clubul onorabil din litigii, am redus din datorii, am avut grijă ca Dinamo să fie reprezentat în instanțe de avocați competenți, ne-am luptat cu gașca lui Cortacero și am asigurat cheltuielile curente ale clubului”, se arată în comunicatul emis DDB.

Fanii din DDB anunță că retrogradarea ”câinilor” ar însemna pierderea întregului patrimoniu
Fanii din DDB anunță că retrogradarea ”câinilor” ar însemna pierderea întregului patrimoniu

”Rezultatele echipei ne sunt potrivinice”

În comunicat se mai arată faptul că fanii au luptat cu datorii de 1.200.000 de euro, ajungând a mai datora doar 245.000 de euro din această sumă.

”A venit și licența! Am pornit de la o datorie de 1.200.000 € și am ajuns la doar 245.000 €, cu 8 zile rămase să o strângem! Din păcate însă, rezultatele echipei ne sunt potrivnice și avem printre noi destui suporteri de moral. Ce nu înțeleg câinii ăștia este că Dinamo e sfâșiat din interior de zeci de ani. Dinamo a fost folosit, exploatat și chiar furat, ani în șir, era imposibil ca DDB să rezolve toate problemele în doar câteva luni.

Dinamo e obligatoriu să rămână în Liga 1, pentru a nu pierde suma considerabilă din drepturi TV și nici patrimoniul (palmares, culori, stemă). Acestea sunt ale clubului doar în Liga 1. Plus că Dinamo este Dinamo și aici este locul lui! Putem salva clubul pe linie sportivă și o vom face, însă e obligatoriu să luăm licența, altfel Dinamo va retrograda, iar asta înseamnă dispariția lui, practic!”, se mai arată în comunicat.

Dinamo se află pe locul 14, după 28 de etape disputate în Liga 1. Formația din Ștefan cel Mare numără doar 27 de puncte, urmată de Gaz Metan Mediaș cu 29 de puncte.

Urmăriți Impact.ro și pe