Dinamo cere despăgubiri de 5 milioane de euro. Motivul invocat de echipa „câinilor”

Marian Cărăvan 14.07.2020, 17:42

Dinamo speră să primească undă verde pentru finala Cupei României, dar nu se mulțumește doar cu atât. Oficialii clubului din Ștefan cel Mare merg până la capăt și își caută dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Dinamo cere despăgubiri de 5 milioane de euro

Dinamo are, poate, cel mai dezastruos sezon din istorie, la capătul căruia s-ar putea trezi în liga secundă. Totuși, „câinii roșii” își pot salva sezonul cu o prezență în finala Cupei României. „Dubla” cu FCSB se rejoacă acum în birourile FRF, întrucât dinamoviștii au depus memoriu, contestând dreptul de joc al portarului Andrei Vlad de la echipa roș-albaștrilor. Pe teren, în cele două manșe din semifinale, FCSB a dat de pământ cu Dinamo și cu scorul general de 4-0 s-a calificat în finală. În urma judecării memoriului, Dinamo ar putea ajunge în ultimul act, iar FCSB ar putea fi exclusă din Cupa României.

Dinamoviștii nu se mulțumesc însă cu atât, ci intenționează să meargă până la TAS, pentru a cere despăgubiri de 5 milioane de euro din partea Federației Române de Fotbal. Alb-roșii acuză faptul că FCSB trebuia să piardă la masa verde partida tur încheiată cu victoria roș-albaștrilor, scor 3-0, meci în care portarul Andrei Vlad nu avea drept de joc. Cel care a sesizat faptul că Andrei Vlad avea deja două cartonașe galbene înainte de prima manșă a semifinalelor Cupei României și a transmis conducerii această neregulă este George Trandafir, organizator de competiții în cadrul clubului Dinamo. Vlad luase un galben în meciul din optimi cu Universitatea Cluj (scor 1-0) și un altul în sferturile de finală, cu Hermannstadt (scor 2-1).

Cazul se discută în ședința din 14 iulie a Comisiei de Etică și Disciplină din cadrul FRF.

Dinamo cere despăgubiri de 5 milioane de euro. Motivul invocat de echipa „câinilor”
Dinamo cere despăgubiri de 5 milioane de euro. Motivul invocat de echipa „câinilor”

Dinamo a anunțat că are un nou antrenor

Fost mare jucător al lui Dinamo, Gheorghe Mulțescu se întoarce în Ștefan cel Mare, unde a mai antrenat în trei rânduri: în sezonul 1990-1991, precum și în perioadele martie – aprilie 2008 și iunie – septembrie 2013.

„Voi colabora cu Țălnar, suntem împreună. Eu antrenor principal, el director tehnic, dar și cu alte sarcini. El e și la centrul de copii și juniori. Eu și staff-ul meu răspundem de rezultate. Păstrez o mare parte dintre cei care au fost, cunosc și jucătorii. Nu e timp să schimbăm, cu acte, nu mai e cazul. Cred în munca mea și sper să rezolv situația.

Mai greu decât în ’90? E altă formă. Atunci era situația ca echipa să se desființeze, am reușit însă să alcătuiesc un lot bun. Acum e pe final. Preiau echipa cu lipsurile și neajunsurile care sunt. Dar am încredere, se poate rezolva”, a spus Mulțescu, în direct la Digi Sport.

Doar opt etape a rezistat Mulțescu pe banca tehnică a „câinilor roșii”, la precedenta prezență aici, la începutul sezonului 2013-2014. A înregistrat atunci două victorii, trei remize și trei înfrângeri. Acum, la „a patra descălecare”, mai are șapte meciuri pentru a o salva pe Dinamo de la retrogradare. Deocamdată Dinamo e pe locul 7 (penultimul, retrogradabil) în play-out, cu 21 de puncte, dar cu două meciuri mai puțin.

Urmăriți Impact.ro și pe