Dinamo a ratat amicalul cu echipa legendarului Raul! Război dur între Iuliu Mureșan și șeful DDB Spania

Sorin Barbu 04.02.2022, 17:24
Dinamo a ratat amicalul cu echipa legendarului Raul! Război dur între Iuliu Mureșan și șeful DDB Spania

Dinamo a refuzat partida amicală cu Real Madrid Castilla, formație antrenată de Raul Gonzalez, fostul atacant de legendă al „galactilor”. Negocierile au fost purtate de reprezentatul DDB Spania care a spus că spera ca în acest mod să aducă bani la club, dar Iuliu Mureșan, administratorul special al clubului, a explicat că nu este momentul oportun pentru această confruntare.

Dinamo nu mai joacă amicalul cu formația lui Raul

Este din nou scandal în curtea lui Dinamo. Reprezentanții DDB Spania au negociat un meci amical cu Real Madrid Castilla, în speranța că încasările ar fi adus ceva bani la bugetul clubului. Dragoș Sterpu susține că a discutat cu Iuliu Mureșan și că administratorul special al clubului ar fi fost de acord cu această întâlnire, care urma să se desfășoare în Spania, pe 23 martie- data liberă pentru că toate campionatele se întrerup pentru partidele echipelor naționale.

După cinci săptămâni de discuții, șefii lui Dinamo au anunțat că refuză această partidă.

„Eu sper că domnul Mureșan va ieși public și va explica ce s-a întâmplat. De cinci săptămâni ne spune: «Da, da, da», iar acum spune «nu». Prima persoană întrebată a fost domnul Zăvăleanu, care m-a trimis la Iuliu Mureșan, iar ulterior la Flavius Stoican. Toată lumea era de acord. Până acum patru zile, discutam deja despre meniul. Mi-e jenă!

Am crezut în cuvântul unui mincinos, dar nu pot să spun mai multe. Astăzi, Dinamo nu mai poate să se urce într-un avion din cauza datoriilor, eu le ofeream această posibilitate. Domnul Mureșan trebuie să dea explicații.

Are o mare problemă. Nu vreau să cred că e sabotorul lui Dinamo, deși tot ceea ce face duce la acest lucru. Am vorbit cu Emilio Butragueno, încă speram că va avea loc amicalul. Am vorbit și cu domnul Nicolae Badea, era siderat!”, a declarat Sterp la Digi Sport.

Iuliu Mureșan a explicat de ce a refuzat „amicalul”

Iuliu Mureșan a ripostat rapid și a explicat de ce Dinamo a refuzat propunerea. Antrenorii au considerat că o deplasare de două zile nu ar fi potrivită, în condițiile în care trupa din „Ștefan cel Mare” stă atât de rău în clasament.

„Clubul Dinamo nu a luat legătura cu Real Madrid și, nici invers, Real Madrid cu Dinamo. Legătura a luat-o Dragoș Sterpu, care zice că e șef DDB Spania, dacă așa o fi. Nimeni nu i-a solicitat-o și noi nu am făcut vreo cerere de amical. Decizia pe care am luat-o și am prezentat-o nu este consecința deciziei unei singure persoane, am discutat și cu staff-ul tehnic, și cu firma de insolvență.

Am vorbit și cu antrenorii, și cu alții care contează în club, am ajuns la concluzia că acest amical nu este prioritatea lui Dinamo, ci lupta pentru salvarea de la retrogradare.  În rest, fiecare poate spune orice despre mine, nu intru în polemică nici cu Sterpu, nici cu alt suporter de la Dinamo, îi respect pe toți.

Una e un amical la Săftica sau în București, alta să mergem în deplasare în Spania 2-3 zile. Chiar dacă ni s-a transmis că ne sunt plătite toate costurile. Nu asta era problema, dar nu era momentul pentru un asemenea eveniment.

Trebuie să gestionăm presiunea asta, nu să ne relaxăm în deplasări! Ca apoi să avem alte presiuni suplimentare. Discuția nu am respins-o, inițial, dar nu era nimerit din niciun punct de vedere. Poate că am deranjat, dar când iei decizii de genul ăsta, deranjezi”, a declarat Mureșan pentru GSP.

Dragoș Sterpu a jucat fotbal la juniorii republicani de la Sportul Studențesc, iar de 30 de ani locuiește în Spania.

Urmăriți Impact.ro și pe