Din ce trăiește fiica lui Emil Constantinescu. Norina a ales să plece din România

Iancu Andreea 01.05.2022, 15:12
Din ce trăiește fiica lui Emil Constantinescu. Norina a ales să plece din România

Fostul președinte Emil Constantinescu, care a condus România în perioada 1996-2000, are împreună cu soția sa, Nadia, doi copii, pe Dragoș și Norina. În timp ce profesorul în vârstă de 82 de ani a continuat să își desfășoare activitățile în țară, fiica lui Emil Constantinescu a decis să plece din România și trăiește în prezent la Roma, alături de soțul său, încasând venituri impresionante datorită funcției pe care o are. Pentru că este o prezență extrem de discretă, puțini cunosc din ce trăiește Norina Boru Constantinescu în Italia.

Fiica lui Emil Constantinescu trăiește departe de România și ocupă o funcție importantă la Roma

Norina Boru Constantinescu, fiica fostului șef de stat, este absolventă a Facultății de Relații Economice Intrenaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE), fiind totodată licențiată în Administrarea Afacerilor la United Business Institute, în anul 1996. Cariera pe care fiica lui Emil Constantinescu a urmat-o a debutat cu o firmă de consultanță care i-a asigurat veniturile pentru mai bine de 20 de ani. Norina a ales însă să plece din România în urmă cu câțiva ani.

Fiica lui Emil Constantinescu a reușit să obțină o funcție importantă la Roma, unde a devenit consilier economic al Ambasadei României, începând cu 1 februarie 2022. Cu o experiență notabilă în domeniu, după ce timp de mai bine de șapte ani a lucrat în administrația publică și diplomație. Înainte de a ocupa acest post în Italia, Norina Constantinescu a fost secretar la Oficiul de promovare comercială și economică a României de la Roma, însă a lucrat în paralel și în cadrul Ministerul Economiei.

Din ce trăiește Norina, fiica lui Emil Constantinescu
Norina Boru Contantinescu, fiica lui Emil Constantinescu

Norina Constantinescu, avere impresionantă, alături de soțul său

În anul 1999, Norina Constantinescu se căsătorea cu medicul Cristian Boru, absolvent al Facultății de Medicină din Timișoara. Cei doi se bucură de o relație armonioasă, care se remarcă inclusiv în conturile familiei. Actualul medic chirurg în Italia activează în cadrul unei clinici de la Universitatea din Roma câștigă foarte bine. El și fiica lui Constantinescu au strâns o avere considerabilă, care reunește trei terenuri cu o  suprafață totală de 24.400 metri pătrați, două apartamente de 109 metri pătrați, respectiv 72 metri pătrați și o casă în București, cu o suprafață de 106 metri pătrați.

Soții Boru au împreună și două autoturisme, un BMW 318i și un Jaguar, precum și o motocicletă Vespa. Norina Constantinescu deține, de asemenea, mai multe bijuterii, evaluate la aproximativ 8.000 de euro, alături de numeroase obiecte de artă, estimate la 7.000 de euro. Cei doi parteneri de viață au strâns în conturile bancare suma de 90.000 de euro și 32.000 de lei.

Ce salarii primesc cei doi parteneri de viață

Norina Boru Constantinescu încasa din partea Ministerului Economiei suma de 7.361 lei pe an, în timp ce funcția de consilier economic la Roma îi aduce anual venituri de 39.387 euro. Pe de altă parte, soțul acesteia încasează anual 34.000 euro pentru serviciile medicale chirurgicale și 23.409 lei în urma închirierii unor imobile. În urma unui contract de arendă, fiica fostului șef de stat primește 800 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...