EXCLUSIV

Din ce trăiesc acum băieții lui Leo Iorga. Mama lor s-a mutat la Eforie Nord. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 22.01.2022, 16:14

Casa de vacanță, din Eforie Nord, a familiei Iorga, este, acum, la doi ani de la decesul artistului, plină de fotografii, diplome, tablouri și CD-uri. Stau așezate, cuminți, pe rafturi, în toate colțurile camerelor, soția și cei doi băieți alinându-și astfel dorul de fostul cântăreț al trupei Compact. Edy Iorga, fiul cel mare al lui Leo Iorga, ne-a dezvăluit lucruri neștiute despre tatăl lui, în exclusivitate pentru impact.ro.

”Tata nu suporta să se privească în fotografii sau la televizor, își ferea mereu privirea. Nu suferea, ca alții, de cultul personalității”

Chiar dacă acum casa din Eforie a familiei Iorga este plină de fotografii cu Leo, fiul lui cel mare, Edy, ne-a făcut o dezvăluire, în exclusivitate pentru impact.ro.

”Nu știe mai nimeni, dar lui tata nu-i plăcea să se vadă în poze, să aibă fotografii sau tablouri cu el prin casă. Nu suferea, ca alți artiști, de cultul personalității, să se vadă peste tot, pe afișe, pe pereți.

Mai punea mama la vedere unele tablouri, realizate de fani, dar el nici nu le privea, prefera să nu-și vadă chipul, își ferea mereu privirea.

Nici după ce era invitat la o emisiune tv nu suporta să se vadă în reluare. Nu mi-a explicat niciodată de ce avea această reacție, dar și eu l-am moștenit, nici eu nu suport să-mi văd chipul în poze. De aceea, pe conturile mele sociale am pus doar câteva cadre, în care însă sunt alături de artiști”.

ultima poza de familie
Ultima poza de familie

”Mama s-a mutat în casa de la Eforie Nord. Acolo are tablouri și poze cu tata, ca să-și aline dorul de el”

Edy Iorga ne-a mai dezvăluit că mama lui, Paula Iorga, a renunțat la casa în care locuise cu Leo, din București, și s-a mutat la vila familiei, de la malul mării.

”Anul trecut, mama a renunțat la casa din București, unde locuia cu tata, era prea dureros să rămână acolo și s-a mutat și vila de la Eforie Nord.

Acolo stă acum, mama a pus tablouri prin toată casa cu tatăl meu, este și unul realizat de o admiratoare, cumva în 3 D.  Îl primise tata cu câțiva ani înainte de a muri, dar lui tot i se părea ciudat să se vadă desenat”, ne-a mai declarat Edy Iorga.

Marele artist își doarme somnul de veci în Cimitirul Bellu, din București.

Din ce trăiesc acum fiii lui Leo Iorga. Edy are o firmă de efecte pirotehnice, iar Paul este cântăreț, moștenind talentul vocal al tatălui său

Edy Iorga, fiul cel mare al lui Leo Iorga, a conchetat cu muzica, în adolescență. A făcut parte din trupa Amicii, celebră, la începutul anilor 2000, cu piesa ”Dana”, în care Edy cânta la clape și vocal.

”N-am mai continuat cu muzica. Am o firmă de efecte pirotehnice, dar în pandemie au fost evenimente foarte puține, sper ca anul acesta să se mai relaxeze lucrurile.

Fratele meu, Paul, este însă foarte talentat, are deja repertoriu, a lansat câteva piese, are și videoclipuri, pregătește noi surprize  muzicale”, ne-a mai declarat Edy Iorga.

În cadrul emisiunii ”Răi, dar buni!”, Paul Iorga dezvăluia, în urmă cu doi ani, ce sfat primise de la celebrul lui tată: „Fă ceea ce simţi! Fii tu!”. Paul susține că inițial nu a dorit să devină cântăreț: „Nu am vrut să îi urmez drumul, dar aşa s-a întâmplat, a fost o întâmplare, nu s-a vrut”.

Hit-urile semnate de Paul Iorga sunt : ”Semne”, ”Au gust zilele”, ”La piept” sau ”Domnișoare”. Toate aceste melodii i-au adus, pe Internet, peste 150 de milioane de vizualizări.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...