Din ce pensie a ajuns să trăiască actorul Mitică Popescu, la 83 de ani. Suma pe care o încasează lunar

Redacția IMPACT 29.05.2020, 12:15

Mitică Popescu, unul din cei mai mari actori români contemporani a ajuns să trăiască dintr-o indemnizație lunară care nu este atât de mare pe cât ne-am fi așteptat. Din ce pensie trăiește gazda emisiunii „D’ale lui Mitică”?

Ce pensie încasează Mitică Popescu

Film, teatru, TV, acolo sunt locurile în care Mitică Popescu se simte ca acasă. Din 1973 și până în prezent, actorul s-a făcut remarcat în roluri de excepție, în producții precum „De ce se trag clopotele, Mitică?” (1981), „Moromeții” (1987) și multe altele. Pentru toate acestea, actorul a fost premiat în cadrul Galei Uniter din 2009, unde i-a fost înmânat „Premiul pentru întreaga activitate”.

Sursa foto: captură video YouTube, „D`ale lui Mitică”, difuzată pe TVR 2
Sursa foto: captură video YouTube, „D`ale lui Mitică”, difuzată pe TVR 2

Mai mult, Mitică Popescu a fost decorat și cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

În prezent este gazda emisiunii „D’ale lui Mitică”, difuzată de TVR2. La cei 83 de ani, Mitică Popescu încasează o pensie lunară care valorează nici mai mult, nici mai puțin de 1.200 de lei, scrie okmagazine.ro.

Mitica Popescu este o persoană activă la venerabila vârstă de 83 de ani și asta pentru că iubește mult ceea ce face și este extrem de devotat muncii sale. După ce filmările la producția „D’ale lui Mitică” a fost sistată de izbucnirea pandemiei de COVID-19, producătorii au anunțat că filmările au fost reluate, ceea ce a fost un motiv de bucurie pentru actor.

„Mitică Popescu s-a bucurat că a revenit la muncă, chiar şi în aceste condiţii, pentru că a stat acasă şi a vorbit cu prietenii la telefon. La revenirea pe platourile de filmare a trebuit să respectăm reguli stricte, să folosească masca şi să îşi dea regulat cu dezinfectant pe mâini. La fel, şi colegul său, Marian Marin. Când a ieşit pe teren a stat la distanţă de oameni şi a purtat mască la interviuri”, au declarat surse din TVR pentru Click!.

Emisiunea „D’ale lui Mitică”, de pe TVR 2 are o tradiție deja și asta pentru că datează din 1999, fiind realizată de aceeași echipă.

Urmăriți Impact.ro și pe