Din ce în ce mai multe avioane de vânătoare şi bombardiere ale Rusiei se află în Europa de Est. Pentagonul e în alertă maximă

Nicu Stan 01.04.2021, 15:03

Din ce în ce mai multe avioane de vânătoare şi bombardiere ale Rusiei se află în Europa de Est. Pentagonul e în alertă maximă. Ce se întâmplă, citiți în rândurile de mai jos.

Rusia, manevre militare în Europa și Arctica. Pantagonul a ridicat gradul de alertă la maxim

Tot mai multe avioane de vânătoare şi bombardiere ale Rusiei sunt localizate în Europa de Est, dar și în Arctica. Pentagonul este în alertă maximă, manevrele Rusiei fiind o adevărată provocare pentru administrația Joe Biden.

SUA a ridicat gradul de alertă maxim în Europa după reluarea confruntărilor între armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, ceea ce a marcat încălcarea încetării focului din iunie 2020, asta pentru că forţele armate rusești au început să consolideze zona frontierei cu echipament militar.

NATO a intampinat foarte multe bombardiere rusesti la granita
NATO a intampinat foarte multe bombardiere rusesti la granita

Rusia își plimbă pe la granița NATO bombardierele

De asemenea, avioane militare ale NATO au intervenit luni de zece ori pentru a răspunde unui număr foarte mare de avioane de vânătoare şi bombardiere rusești în apropierea spaţiului aerian aliat.

Șeful Comandamentului nordic al forţelor SUA, Generalul Glen VanHerck, care răspunde de apărarea internă a ţării, a anunțat că prin intensificarea recentă a activităţilor, Moscova vrea să-și ”reafirme influenţa pe arena mondială”.

SUA finanțează în continuare Ucraina

De curând, Joe Biden a aprobat alocarea a încă 125 de milioane de dolari drept ajutor pentru Ucraina. Banii vor fi flosiți pentru apărarea frontierelor sale cu Rusia, inclusiv pentru achiziționarea a două ambarcaţiuni de patrulare militare şi instalaţii radar. Din 2014, SUA a trmis către Ucraina 2 miliarde de dolari.

De asemenea, Rusia este implicată și în războiul din Siria. Astfel, în urmă cu aproximativ două săptămâni, Rusia a efctuat un atac cu avioanele de luptă în apropierea graniţei cu Turcia, asupra Turciei.

Rusia, bombardament în apropierea graniței cu Turcia

Avioanele rusești de vânătoare au bombardat un depozit de gaze, o fabrică de ciment, precum și mai multe orașe situate în nord-vestul Siriei, aproape de granița cu Turcia.

Atacul  a pornit după ce armata siriană a ucis șapte civili și a rănit 14 medici într-un atac asupra unui spital din zonă, după cum anunța Reuters, citând martori de la fața locului, precum și surse din rândul rebelilor.

Au fost bombardate și TIR-uri cu alimente

Depozitul de gaze bombardat era situat lângă orașul Sarmada, provincia Idlib. În atac au fost bombardate și zeci de TIR-uri care erau încărcate cu bunuri de consum li erau situate într-o parcare din apropiere de punctul de trecere a graniței Bab al Hawa.

Marfurile din TIR-uri aveau rolul de a asigura activitățile economice într-o regiune în care trăiesc peste 4 milioane de oameni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI