EXCLUSIV

Din ce face Dan Helciug bani frumoşi în pandemie. Cântăreţul are mare succes, câştigă sume neaşteptate EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 05.01.2022, 20:14
Din ce face Dan Helciug bani frumoşi în pandemie. Cântăreţul are mare succes, câştigă sume neaşteptate EXCLUSIV

Dan Helciug și-a pus mari speranțe în piesa sa, „241”, prezentată la preselecția națională Eurovision. Iar vestea cea mare, că a fost selectată, a venit ca un balsam, chiar de Crăciun. Înainte de următoarele etape grele, în drumul spre marea finală, de la Torino, Dan Helciug ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru impact.ro, în care ne-a dezvăluit secretele vocii sale, impunătoare, de rocker.

Ce sacrificii face Dan Helciug pentru a-și menține vocea de rocker

Dan Helciug, solistul trupei „Spitalul de Urgență”, a revenit în forță, după mai bine de zece ani, la preselecția națională Eurovision. Piesa „241” i-a purtat noroc. Artistul ne-a dezvăluit însă ce sacrificii face, mai ales culinare, pentru a-și păstra vocea de rocker:
Apelez la tehnici de întreținere, altfel vocea nu și-ar păstra tinerețea și vigoarea. Vocea cântărețului de rock trebuie întreținută, îi dă culoare prin un pic de răgușeală (expresivitate vocală), care însă obosește în timp vocea. Dacă nu ai grijă de voce se distruge, în timp. Îmi mai întrețin întregul aparat ORL prin terapii naturiste.
Folosesc uleiuri esențiale terapeutice, medicinale, de la firme specializate. Sunt uleiuri pure, obținute prin presare la rece. Nu fumez, nu mănânc ardei iute, deși îmi place la nebunie. În plus, beau coniac, pentru că are efect vasodilatator asupra corzilor vocale. Evit să mănânc sau să beau rece, dar și să inhalez elemente iritante pentru gât. Fumul de țigară a fost mereu coșmarul meu. Cu toate că, o perioadă scurtă, forțat de împrejurări, am fumat și eu.

„Ani de zile nu am putut să-mi dezvolt ambitusul, din cauza fumului de țigară din cluburi”

Dan Helciug a avut de tras, de pe urma fumului de țigară din cluburi:
Am cântat în cluburi mai ales când eram puștan. Ani de zile nu am putut să-mi dezvolt ambitusul, din cauza fumului de țigară. Imediat după ce s-a dat legea antifumat am putut și eu, în sfârșit, să respir și să îmi dezvolt vocea, așa cum mi-am dorit. Am câștigat în zece ani de studiu o octavă în plus, ni s-a mai confesat artistul.
Dan Helciug poartă mască de mai bine de zece ani:
Port mască de foarte mult timp, pentru că am alergii cauzate de poluare, am una specială, cu filtru.

Intră în concurs cu piesa „241”. Versurile au un mesaj emoționant

Dan Helciug este un cantautor de succes:

Îmi compun singur piesele, am 120 de melodii, în 22 de ani. Iar la sertar mai am încă pe atât. Piesa „241” am compus-o cu ajutorul a doi prieteni foarte buni, am colaborat cu ei la producția muzicală. Și versurile îmi aparțin. Piesa are un mesaj spiritual, vorbește despre chimia renașterii prin dragoste și iubirea față de oameni, mai spune Dan Helciug, pentru impact.ro.

Pe lista concurenților pentru Eurovision se mai află doi soliști de top: Cezar Ouatu și Carmen Trandafir

Pe 23 decembrie 2021, juriul, format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu, a anunțat cele 45 de piese calificate în prima fază a semifinalei. Printre artiști se numără nume importante, cu piese valoroase. Alex Parker & Erik Frank & Bastien, cu piesa „Best of me”, Alina Amon – „Without you”, Ana Lazăr – „Youngster”, Andra Oproiu -„Younique”, Andrea Stocchino – „Avere paura”, Andrei Petruş – „Take me”, ARIS – „Do Svidaniya”, Ayona Iordănescu – „Let me come to you”, Barbara – „Hypnotized”, Bogdan Dumitraş – „Sign”, Carmen Trandafir – „Măşti”, Cezar Ouatu – „For everyone”, Ciro De Luca – „Imperdonabile”, Claudia, Minodora, Diana – „România mea”, Dan Helciug – „241”, Trupa Forţele de muncă – „Hai afară, frate!” și Vizi Imre – „Sparrow”.

Ca noutate, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, având astfel posibilitatea să salveze cinci piese pentru cea de-a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15 melodii. Semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv. Vor fi alese zece piese pentru marea finală, națională, din 5 martie, difuzată de TVR. Atunci va fi anunțat și numele câștigătorului, al artistului care va reprezenta România la concursul internațional Eurovision, programat în perioada 10-14 mai 2022, la Torino, în Italia.

Dan Helciug este și un pictor talentat. Cu cât vinde un tablou abstract

Solistul Dan Helciug mai are o mare pasiune, pe lângă muzică și actorie, evident, tot în sfera artistică, pictura. Tablourile sale abstracte sunt foarte apreciate de fani: „Mă gândesc ca, în viitorul apropiat, să fac și o expoziție cu aceste lucrări”, ne-a mai declarat Dan Helciug, în exclusivitate pentru impact.ro. Tabloul „He”, ultimul pictat dintr-o colecție de 8 lucrări, cu dimensiunile 1,50 m /1m, în valoare de 1.650 €, va fi vândut după expoziție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...