Din ce face Cristiano Ronaldo cei mai mulţi bani. Averea sa, una enormă

Andrei Cezar 11.11.2021, 10:41
Din ce face Cristiano Ronaldo cei mai mulţi bani. Averea sa, una enormă

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai apreciați sportivi ai planetei. Talentul fotbalistic și calitățile sale fizice îl pun la loc de cinste în topul celor mai buni jucători de fotbal din istorie. În plus, starul portughez a avut grijă, de-a lungul timpului, și de imaginea sa, motiv pentru care acum culege roadele. La cei 36 de ani ai săi, Ronaldo a ajuns la câștiguri de peste 1 miliard de euro și doar o mică parte din această sumă reprezintă veniturile din salariile de jucător.

Cristiano Ronaldo are o avere impresionantă. Jucătorul a depășit câștiguri de 1 miliard de euro. Din ce face cei mai mulți bani

De când joacă la cel mai înalt nivel, Cristiano Ronaldo a strâns sume fabuloase. În ultimele două decenii, starul portughez a evoluat la echipe precum Manchester United, Real Madrid și Juventus, iar salariile pe care le-a primit până acum au fost de oridinul zecilor de milioane de euro în fiecare an.

În prezent jucător la Manchester United, Ronaldo încaseză un salariu de 30 de milioane de euro anual, cu un milion mai puțin față de cel câștigat în perioada petrecută la legendarul club torinez.

Cu toate acestea, Ronaldo nu a obținut cei mai mulți bani din activitatea sportivă. Atacantul Portugaliei se bucură de o popularitate incredibilă, având peste 95 de milioane de fani pe Twitter, 150 de milioane pe Facebook și nu mai puțin de 365 de milioane de fani pe Instagram. Iar acest lucru se contorizează în sume imense de bani.

Spre exemplu, Ronaldo a câștigat în perioada 12 martie – 14 mai 2020, din patru postări pe Instagram, 2,1 milioane de euro.

Anual, CR7 câștigă dintr-un singur contract, cel cu celebra firmă de echipament sportiv Nike, peste 20 de milioane de euro. De-a lungul carierei, fotbalistul portughez a avut alte zeci de contracte de sponsorizare, în urma cărora sumele câștigate anual strict din aceste angajamente ajungeau la 45 de milioane de euro.

Pe lângă veniturile obținute în urma activității sportive și contractelor de sponsorizare, Cristiano Ronaldo câștigă foarte mulți bani și din afacerile pe care le deține: hoteluri și clinici de înfrumusețare situate în Madrid și Madeira. Potrivit Mirror, de aici atacantului celor de la Manchester United îi intră în conturi anual aproximativ 100 de milioane de euro.

Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai bogați sportivi ai planetei

În 2021, Cristiano Ronaldo a fost în Top 3 cei mai bogați sportivi ai planetei. Potrivit revistei Forbes, acesta s-a situat pe poziția a treia cu câștiguri de 120 de milioane de dolari, dintre care 50 de milioane $ din afara sportului.

Pe primele două poziții s-au aflat luptătorul din UFC Conor McGregor, cu 180 de milioane de dolari, dintre care mai bine de 150 din afara activității sporive și Lionel Messi cu 130 de milioane de dolari câștigați din fotbal.

Urmăriți Impact.ro și pe