Din ce a ajuns să trăiască Leonard Doroftei, la 50 de ani, în Canada. Viața i s-a schimbat total, după ce a rămas fără afacerea lui de suflet

Marian Cărăvan 01.04.2020, 21:20
Din ce a ajuns să trăiască Leonard Doroftei, la 50 de ani, în Canada. Viața i s-a schimbat total, după ce a rămas fără afacerea lui de suflet

Forțat să plece în Canada, după ce a rămas fără afacerea lui de suflet, Leonard Doroftei se adaptează din mers situației. La aproape 50 de ani, viața i s-a schimbat total.

Din ce a ajuns să trăiască Leonard Doroftei, la 50 de ani, în Canada. Viața i s-a schimbat total, după ce a rămas fără afacerea lui de suflet

Fostul campion mondial WBA, categoria semi-ușoară, a luat decizia revenirii în Canada, acolo unde a mai trăit timp de opt ani, scriind file importante în istoria boxului profesionist. Din 2019 se află împreună cu familia în Canada și încearcă să se readapteze stilului de viață de acolo. Acum mai are de înfruntat și pandemia de coronavirus.

„Sunt în casă de 10 zile, mai fac flotări, să nu se umfle mușchiul prea tare. Fac o fântână în curte, îmi mai fac de lucru. Începe din zi în zi să fie mai rău. Nici nu ai idee ce să mai zici. Aseară, după 10 zile, am ieșit afară să cumpăr niște pâine. În magazin era dezinfectant peste tot. Când intri te speli, oamenii țin distanță și la rând, la cumpărături. Te simți ca în basmele cu Harap Alb. Armata chiar nu am văzut. Nu știu dacă sunt amenzi, v-am zis că nu am ieșit. Aș fi vrut să alerg pe stradă, ca Rocky”, a povestit Doroftei la Digi Sport.

După ce i-a eșuat o afacere în România, Doroftei își câștigă existența tot din box, fiind antrenor la o sală importantă, unde mai antrenează periodic un alt mare campion român, Lucian Bute.

„Norocul meu că am găsit sală de sport și mi-am umplut timpul. După ce stai în România, nu te poți adapta nicăieri. Avem farmecul nostru, avem talentul nostru, avem manele, avem de toate. Prima dată am stat 8 ani în Canada. Te simți bine aici, dar nu simți că faci parte din locurile astea.

E o sală mare de sport, vin foarte, foarte mulți oameni. Chiar și Lucian Bute mai vine din când în când la aceeași sală, are un program cu niște copii. Face antrenamente, mișcă foarte mult”, a povestit Dorfotei.

De ce a plecat Leonard Doroftei din România

„Moșu” a decis să lase totul în urmă și să plece în Canada în urma unor dispute cu reprezentanții Primăriei Ploiești. Aceștia l-au somat să părăsească imobilul în care își deschisese un restaurant, iar Doroftei și-a mutat afacerea sub peluza Stadionului Ilie Oană, însă nu a mai realizat profit. Chiar dacă a reprezentat România la cel mai înalt nivel, statul nu s-a gândit să îi sară în ajutor.

„Depinde cum vrei să trăiești, te poți descurca din ce câștigi. Românii suntem mai largi la mână, ne plac mai multe lucruri. În România, după ce mi-a luat barul, m-au cam încuiat. Acolo am băgat banii strânși. M-au legat la mâini”, a mai spus fostul pugilist.

Leonard Doroftei a fost campion mondial WBA la categoria semi-ușoară (61,9 kg) între 5 ianuarie 2002 și 24 octombrie 2003 și a reușit să câștige, printre numeroase medalii, bronz și argint la Jocurile Olimpice. Pe 10 aprilie va împlini 50 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe