DIICOT face zeci de percheziții, înainte de 1 mai. 14 persoane au fost reținute pentru trafic de droguri

Ana Anitoiu 29.04.2022, 10:05
DIICOT face zeci de percheziții, înainte de 1 mai. 14 persoane au fost reținute pentru trafic de droguri

DIICOT face zeci de percheziții, înainte de 1 mai, Ziua Muncii. 14 persoane din județul Constanța, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, au fost reținute pentru trafic de droguri. Oamenii legii au dezvăluit ce au găsit la domiciliile acestora.

Ce au găsit autoritățile în timpul perchezițiilor

Mai exact, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, alături de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, au pus în aplicare, săptămâna aceasta, 42 de mandate de percheziție domiciliară în județul Constanța.

Oamenii legii au găsit și au ridicat pentru cercetări 573 de comprimate de ecstasy, aproximativ 95 de grame de cannabis, 60 de grame de rezină de cannabis, 35 de grame de 3-CMC, mai multe instrumente folosite pentru cântărirea, porționarea și ambalarea drogurilor.

În plus, polițiștii și procurorii DIICOT au confiscat din domiciliile traficanților de droguri 32 de telefoane mobile, sumele de bani de 20.350 de lei, 2.400 de euro, 2.000 de lire sterline și bunuri cu valoare probatorie.

DIICOT face zeci de perchezitii, inainte de 1 mai
14 persoane au fost retinute

Ce urmează să se întâmple cu cele 14 persoane

În urma perchezițiilor făcute înainte de 1 mai, au fost conduși la sediu 33 de oameni, pentru audieri. Dintre aceștia, 14 bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani au fost reținuți pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe noi cu proprietăți psihoactive.

Aceste persoane vor fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, la data de 28 aprilie. Pentru un alt bărbat urmează să fie propusă arestarea preventivă în lipsă. Cei reținuți se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Conform Codului Penal, constituirea unui grup infracţional organizat se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Pentru traficul de droguri de risc și mare risc, cei reținuți s-ar putea alege cu o condamnare de până la 15 ani de închisoare.

La această acțiune a acordat suport de specialitate Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalitățiii Organizate Porturi Maritime Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, precum și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța.

O altă operațiune DIICOT la traficanți de droguri a avut loc pe 14 februarie, în vestul țării. Mascații i-au surprins pe traficanții din judeţele Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara, care au introdus în România substanțe interzise de risc ce proveneau din plantaţii de canabis din Spania.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...