Digi24, rateu fără Cristian Tudor Popescu. Câţi oameni s-au mai uitat la emisiune după ce jurnalistul a fost demis

Ana Anitoiu 13.06.2022, 16:09
Digi24, rateu fără Cristian Tudor Popescu. Câţi oameni s-au mai uitat la emisiune după ce jurnalistul a fost demis

Audiența emisiunii „Cap Limpede” de la Digi24 a scăzut drastic, după concedierea lui Cristian Tudor Popescu. A fost comunicat numărul oamenilor care au urmărit, vineri, 10 iunie, prima ediție după ce jurnalistului i-a fost desfăcut contractul.

Motivul pentru care Cristian Tudor Popescu a fost concediat de la Digi24

În ultima ediție a emisiunii „Cap Limpede” de la Digi24 la care a participat, Cristian Tudor Popescu a acuzat mijloacele nedemocratice cu care au fost elaborate legile siguranței naționale. Jurnalistul a declarat că „partidul unic aflat la putere” vrea să aibă serviciile în mână ca pe o unealtă, iar scopul acestor texte de lege este să redea SRI-ului funcţia fundamentală a Securităţii, care să controleze starea de spirit, opinia maselor, să identifice şi să „juguleze curentele împotriva regimului”.

„Când eşti într-o democraţie veche şi autentică, cum sunt totuşi pe globul ăsta, acest obiectiv nu poate fi atins sau poate fi atins pentru scurt timp. Pentru că există nişte macanisme de control, verificare şi de acţiune, există o presă mult mai puternică decât cea din România, o presă care nu este propagandizată în proporţie de 90%, cum este presa din România”, a mai spus CTP.

Digi24, rateu fara Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

CTP, critici la adresa Digi24

De asemenea, el a criticat faptul că în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu a fost prezentat un interviu cu un tânăr care ar fi fost viitor soldat rus și ar fi vrut să conducă tancuri. Însă, acea înregistrare era veche de 14 ani, făcută într-o discotecă, iar acel tânăr vorba, de fapt, despre muzică, subtitrarea neavând nicio legătură cu ce spunea el.

„Principiul sacrosanct al meseriei este să verifice orice informaţie, chiar dacă „ştirea respectivă poate să fie direct de la preşedintele Statelor Unite. Încerci pe cât posibil să o verifici. În cazul de faţă, este o ştire de 14 ani.

Cum să nu traduci ce se spune efectiv în limba de pe ştire? Deci, acolo se vorbea rusă. Dacă vrei să dai o astfel de ştire, tu trebuie să vezi, jurnalist profesionist… Eu întotdeauna mă duc şi caut originalul, să văd cum sună în limba de origine, pentru că pot să apară traduceri care să deformeze”, a spus CTP.

Ulterior, anunțând faptul că a fost concediat de la Digi24, Cristian Tudor Popescu a spus că diagnosticele ce au fost puse la finalul ediției „Cap Limpede” din 3 iunie au fost considerate „mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”.

„Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24.  Am mai rămas din respect faţă de telespectatorii emisiunii Cap Limpede şi de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat. Nu există vreo televiziune de ştiri la care să iau în considerare a mă transfera.

Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook şi, audio, joia dimineaţa, la Europa FM. Deşi concediat, nu plec în concediu”, a mai anunțat el.

Audiența a scăzut drastic în lipsa lui CTP

Lipsa lui Cristian Tudor Popescu din emisiunea „Cap Limpede” a lui Claudiu Pândaru de la televiziunea Digi24 s-a simțit în audiență. Prima ediție fără CTP a avut doar o treime din publicul care o urmărise pe precedenta, în care jurnalistul a fost prezent, cu o săptămâna înainte.

Concret, vineri, 3 iunie, emisiunea a fost urmărită, în medie, de 54.000 de telespectatori în segmentul de vârstă 18-54 de ani. În acea ediție, Cristian Tudor Popescu a criticat legile siguranței naționale, precum și prestația televiziunii, în dialogul cu colegul său Claudiu Pândaru.

Vinerea următoare, pe 10 iunie, când Cristian Tudor Popescu nu a mai fost prezent în emisiune alături de Claudiu Pândaru, audiența a fost de 19.000 de telespectatori. Între timp, CTP a anunțat că a fost sunat ca să i se spună că a fost concediat.

Cine a renunțat la emisiunea „Cap Limpede”, după concedierea lui CTP

La nivel național, dintre cei 131.000 de oameni care au urmărit ultima ediție a emisiunii cu CTP au rămas 82.000 de persoane. Scăderea a fost mai mică pe acest segment de public. De aici rezultă că tinerii au fost cei care au renunțat, preponderent, la a mai urmări „Cap Limpede” după concedierea jurnalistului Cristian Tudor Popescu.

În ultimele trei săptămâni, pe segmentul orar de vineri, 20.00 – 21.00, audiența Digi24 crescuse considerabil. Pe segmentul comercial, format din persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 54 de ani, evoluția fusese următoarea: 27.000 de telespectatori pe 20 mai; 40.000 de telespectatori pe 27 mai; respectiv 54.000 de telespectatori pe 3 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...