Dieta specială pe care a ţinut-o Chef Cătălin Scărlătescu. Aşa a slăbit 50 de kilograme

Stan Filon 01.03.2021, 10:52
Dieta specială pe care a ţinut-o Chef Cătălin Scărlătescu. Aşa a slăbit 50 de kilograme

Cătălin Scărlătescu, celebrul jurat de la Chefi la Cuțite, a slabit foarte mult și nici nu s-a mai îngrășat, deși tentația există la tot pasul, în bucătărie. Celebrul bucătar s-a apucat de sport și nu mai are de gând să se mai îngrașe vreodată. Mai mult, spune că a întinerit cu 30 de ani, de când a slăbit cu dieta pe care o veți afla mai jos.

Așa arată dieta specială pe care a ţinut-o Chef Cătălin Scărlătescu

Cu toți știm cum arăta Cătălin Scărlătescu acum câțiva ani. Era mult mai solid decât acum, iar cântarul său ajunsese să indice 120 de kg. Atunci a mers să-și facă analize, iar rezultatele l-au pus pe gânduri imediat. Stătea prost la mai multe capitole, iar medicii i-au recomandat să slăbească.

Acum 3 ani de zile s-a decis celebrul bucătar că trebuie să slăbească. A fost destul de greu, dar s-a ambiționat și a slăbit nu mai puțin de 50 de kilograme. A început să mănânce salate proaspete, cu castraveşi şi roşii, spanac şi ştevie. De asemenea, şi multe fructe, mere, grapefruit, prune dar şi migdale. Scărlătescu le recomandă, totuși, celor care doresc să slăbească să meargă la un specialist, deoarece ne putem face mai mult rău, decât bine, dacă ținem dietă cum ne vine nouă.

Asa arata dieta speciala pe care a tinut-o Chef Catalin Scarlatescu 
Asa arata dieta speciala pe care a tinut-o Chef Catalin Scarlatescu

”Nu prea e loc de rețete”

”Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete de capul nostru. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete. Așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, recomandă Cătălin Scărlătescu.

Primul pas pe care l-a făcut celebrul bucătar a fost să renunțe definitiv la pâine. A scăpat dintr-un foc de  carbohidrați, așadar de multe calorii din dieta lui. De asemenea, a pus accent pe legume, pregătite în diverse moduri. Practic, a tăiat mai multe grupe de alimente și a rămas cu cele mai slab calorice: legumele și fructele. A reușit astfel să crească volumul mâncării, dar să scadă din calorii.

”Nu contează ordinea sau cantitatea. Însă nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie, fără ulei,  și un strop de sare. Iar fructele se consumă proaspete”, mai spune Scărlătescu.

Trebuie să mergem la nutriționist

Juratul Chefi la Cuțite spune că această dietă se poate ține chiar și un an de zile, deși este foarte dificilă. Trebuie să se meargă regulat la nutriționist, care poate vedea din analize dacă totul merge conform planului.

”Eu am slăbit de două ori în viața mea. O dată am slăbit 25 de kilograme și m-am îmbolnăvit pentru că nu am făcut-o ca lumea. Și a doua oară am făcut-o ca lumea. (…) Am întinerit cu vreo 30 de ani. Pot să mă leg la șireturi fără probleme. M-am apucat de sport”, a recunoscut bucătarul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI