EXCLUSIV

Diana Șoșoacă rămâne fermă pe poziție, chiar și după ce Patriarhul Daniel a anunțat că se vaccinează. Ce a putut spune despre şeful Bisericii EXCLUSIV

Alexandru Catalan 24.11.2021, 20:05
Diana Șoșoacă rămâne fermă pe poziție, chiar și după ce Patriarhul Daniel a anunțat că se vaccinează. Ce a putut spune despre şeful Bisericii EXCLUSIV

Diana Iovanovici Șoșoacă rămâne cea mai cunoscută figură publică din România care nu s-a vaccinat anti-COVID, un senator cu principii foarte greu de înmuiat chiar și în vremuri de pandemie. Aceasta spune că nu va imita gestul înaltei fețe bisericești.

Diana Șoșoacă nu urmează exemplul Patriarhului Daniel

Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă rămâne cea mai cunoscută figură publică din România care nu s-a vaccinat anti-COVID, după ce Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a anunțat public că a făcut și el acest pas.

Este strict opțiunea dânsului. Din câte știu eu, Patriarhul este un om matur, care poate lua cele mai bune decizii pentru propria persoană. Pe de altă parte, Patriarhul a fost miercuri seara în Parlament, la ședința noastră festivă, cine știe când s-o fi vaccinat?!, s-a întrebat retoric Diana Șoșoacă.

Nu se lasă convinsă de nimic

Ea spune însă ferm că nu va imita gestul înaltei fețe bisericești.

În ceea ce mă privește, poziția mea rămâne aceeași: nu mă vaccinez! Nu am nimic împotriva celor ce au decis să se vaccineze, dar eu personal nu o voi face. În continuare, autoritățile nu au reușit, și aici nu mă refer doar la cele din România, dar și la cele din alte țări, europene în primul rând, să facă dovada certitudinii că folosind acest vaccin situația se îmbunătățește.

Dimpotrivă, avem persoane vaccinate care continuă să se îmbolnăvească sau să transmită boala, deci nu există certitudinea că vaccinându-ne vom întrerupe transmisia acestei boli. Nu mai departe de zilele trecute, Austria a decis să reintroducă carantina, și pentru cei nevaccinați, dar și pentru cei vaccinați!

Și atunci, vă întreb și mă întreb, și-i întreb pe toți ceilalți, despre ce fel de certitudini discutăm atunci când vorbim despre vaccinare?, mai susține senatoarea independentă.

Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID
Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID

Ce spune despre decizia Patrairhului de a se vaccina

În ceea ce privește gestul Patriarhului de a se vaccina, Șoșoacă a precizat pentru impact.ro că personal nu a mers la liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe Române pentru a-l chestiona pe acest subiect, adăugând că acest lucru e unul de factură extrem de personală, iar ea, și ca avocat, și ca senator, nu poate încălca legile țării.

Referindu-se la faptul că Patriarhul Daniel a evitat să spună cu ce tip de vaccin s-a imunizat contra bolii, Diana Șoșoacă nu a ezitat să emită un scenariu cu un pronunțată interpretare personală.

Mi-l amintesc pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, vorbind despre faptul că înalții prelați, preoții și călugării se vaccinează din sfântul potir. Adică, la fiecare liturghie, la sfânta împărtășanie. Oare dacă și Patriarhul a făcut același lucru și s-a vaccinat din sfântul potir?!

Nu a precizat cu ce tip de vaccin s-a vaccinat, așadar de ce nu ar fi făcut-o în modul despre care vorbea colegul său, Înalt Prea Sfințitul Teodosie?! Așadar, dacă s-a vaccinat cu sfânta împărtășanie și Patriarhul nostru?, a adăugat Diana Șoșoacă.

A făcut anunțul în Parlament

Patriarhul Daniel a fost întrebat miercuri seara de către presă, fiind prezent la Parlament, acolo unde a asistat la şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României, dacă s-a vaccinat.”Sigur, ne-am vaccinat, gata!”, a sosit răspunsul acestuia. Întrebat cu ce ser s-a vaccinat, Patriarhul Daniel a spus că ”toate datele sunt confidențiale”, evitând un răspuns ferm în această chestiune.

Patriarhul a precizat că a făcut două doze de vaccin, iar atunci când a fost chestionat pe tema unui mesaj special către credincioși, acesta a răspuns laconic: ”Nu avem niciun mesaj, să facă ascultare de medici”.

Urmăriți Impact.ro și pe