Diana Șoșoacă, noi declaraţii controversate. Senatoarea e pusă pe fapte mari: „Oricum o să mori”

Ioana Bucur 22.01.2021, 08:34
Diana Șoșoacă, noi declaraţii controversate. Senatoarea e pusă pe fapte mari: „Oricum o să mori”

O nouă zi, noi declarații controversate marca Diana Șoșoacă. Nici nu vrea să audă de colegii săi din Parlament. Prezentă la un miting, în centrul Bucureștiului, senatorul AUR a făcut o serie de afirmații șocante: „O să mori oricum. Acum depinde: mori demn sau mori prost”.

Diana Șoșoacă, noi declaraţii controversate

Diana Șoșoacă, senator AUR, a participat joi seara la un protest organizat de Federația României de Pretutindeni, denumit „Miting-ul Libertății”. Înconjurată de oameni, fără mască de protecție pe față, Șoșoacă a răspuns câtorva întrebări și nu a ratat ocazia să facă noi declarații șocante.

Vorbind despre schimbările petrecute în România și care se datorează direct parlamentarilor AUR și celor care au ieșit în stradă, încă din primăvara anului 2020, Diana Șoșoacă a afirmat că „la momentul ăsta, România este țara cu cel mai puțin restrictive măsuri, în fapt, în teritoriu. De-aia sunt morți și terminați! România, la momentul ăsta, în fapt, este țara cu cele mai puține măsuri restrictive în teritoriu din Uniunea Europeană. În biserici se intră, se fac slujbe, poți să te duci și la 12 noaptea, ți se deschide…Atâta le trebuie, să mai intre în biserici!”.

„Sunt bătuți în cap”

Cât despre colegii săi parlamentari, Diana Șoșoacă a explicat că nu are cum să se certe cu ei în Parlament, dar nici în platourile de filmare ale televiziunilor.

„Nu poți să te cerți cu ei acolo. Nici la televizor. La televizor se ceartă singuri, sunt bătuți în cap. (…) Eu sunt un om obișnuit. Nu-mi plac fițele ăstora din Parlament, nu-mi plac fițele celor din Guvern, nu-mi plac fițele de Cotroceni. Dacă vrem schimbare, să se înceapă cu o schimbare a caracterului. Pentru că de nasuri pe sus și de fițe m-am săturat. Ei sunt prea uniți în răutatea lor, iar noi prea dezbinați în bunătatea noastră. Nu sunt politician. Suntem profesioniști băgați în politică”, a declarat senatorul AUR.

La același miting, Diana Șoșoacă a amintit oamenilor strânși în jurul ei, care nu respectau nici distanțarea socială și pentru care masca de protecție era opțională, povestea lui Ion Creangă, „Prostia omenească”:

„Drobul de sare. Aoleu, mor! – Păi, o să mori oricum. Acum depinde: mori demn sau mori prost. Fiecare alege de care baricadă e. A proștilor sau a demnilor. Oricum, de murit, murim cu toții.”

Diana Șoșoacă a șocat, din nou, cu o serie de declarații controversate
Diana Șoșoacă, senator AUR. Inquam Photos / George Călin

Diana Șoșoacă, confruntare virală cu medicul Alexandru Rafila

În timpul discursului ținut la protestul organizat de Federația României de Pretutindeni, a amintit de declarațiile făcute recent de medicul și deputatul PSD Alexandru Rafila.: „L-ați auzit, aseară, pe domnul Rafila? Spunea că „trebuie 12 milioane de oameni vaccinați”. De ce trebuie? Dacă eu nu vreau, de unde? Să se vaccineze el!”.

În urmă cu câteva zile, senatorul AUR și deputatul PSD au fost protagoniștii unui schimb de replici savuros. Diana Șoșoacă s-a încurcat în termeni medicali, în direct, la Antena 3, folosind cuvântul „septic” în loc de „aseptic”. Medicul Alexandru Rafila a corectat-o, însă una dintre replicile specialistului a devenit virală. Cerând explicații cu privire la procedura de recoltare a probelor pentru testarea persoanelor care au coronavirus, senatorul AUR a fost vizibil deranjată de detaliile date de Rafila:

Diana Șoșoacă: Adică și cei negativi sunt tot pozitivi?”

Alexandru Rafila: „Ma lăsați să vorbesc?”

Diana Șoșoacă: „Totusi, cred că pot să vă pun o întrebare”

Alexandru Rafila: „Puneți întrebări în cascadă”

Diana Șoșoacă: „Pentru că sunt mai inteligentă decât alții”

Alexandru Rafila: „Absolut, se vede de la distanță”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...