Diana Şoşoacă a apărut în presa din Italia după ce şi-a pus botniţă în Parlament. Senatoarea, asemănată cu Hannibal Lecter

Andra Daoud 09.12.2021, 18:35
Diana Şoşoacă a apărut în presa din Italia după ce şi-a pus botniţă în Parlament. Senatoarea, asemănată cu Hannibal Lecter

Imaginile cu Diana Șoșoacă purtând botniță în Parlament au făcut înconjurul presei și al internetului, nu doar în România. Senatoarea s-a prezentat așa la ședința de luni, iar apariția ei nu a rămas fără ecou. Presa italiană a preluat fotografiile și a scris despre senatoare, asemănând-o cu celebrul personaj ficțional Hannibal Lecter. Jurnaliștii italieni i-au greșit însă numele și au scris că este o figură politică de extremă dreapta.

Diana Șoșoacă a ajuns în presa din Italia, după ce a apărut cu botniță în Parlament

Diana Șoșoacă știe cum să se facă remarcată, iar atunci când nu o face prin discurs, o face prin apariții. La fel s-a întâmplat și la începutul săptămânii, când a apărut în Parlament purtând o botniță metalică. Senatoarea a venit la ședința organizată cu ocazia aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției, cu un accesoriu ieșit din comun. Șoșoacă și-a făcut apariția în plen cu o botniță pe față și a explicat că este o formă de protest față de încălcarea drepturilor constituționale.

I-am cerut Sfântului Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat: este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertățile fundamentale au fost anulate de către Parlament de către președinte și Guvern. Și rog aici reprezentantul Curții Constituționale să aibe mai mult curaj, așa cum a avut în decizia 457/2020, punctul 68, în care au menționat că starea de alertă încalcă statul de drept. Este creată artificial și nu există fundament constituțional pentru existența acesteia. a spus luni Șoșoacă, în timp ce purta botnița.

Apariția senatoarei nu a rămas fără ecou, iar imaginile au depășit granițele țării. Cei de la Periodico Italiano au relatat despre apariția Dianei Șoșoacă, dar i-au scris greșit numele și în loc să scrie că este senatoare independentă, au scris că este politician de extremă dreapta.

Diana Şoşoacă a apărut în presa din Italia după ce şi-a pus botniţă în Parlament. Senatoarea, asemănată cu Hannibal Lecter
Diana Şoşoacă a apărut în presa din Italia după ce şi-a pus botniţă în Parlament. Senatoarea, asemănată cu Hannibal Lecter

„Cu o mască precum a lui Hannibal Lecter și cu haine tradiționale românești”

Presa italiană a caracterizat-o pe Șoșoacă drept o figură politică de extremă dreapta, cu un discurs anti-vaccin și agresiv. Jurnaliștii italieni i-au greșit numele și, în loc de Diana Iovanovici-Șoșoacă, au scris Diana Iovanovici Oșoacă. Apariția sa din plenul Parlamentului a fost catalogată drept deplasată:

Cu o mască asemănătoare lui Hannibal Lecter și o atitudine discursivă agresivă demnă de orice bun politician de extremă dreapta, Diana Iovanovici Oșoacă face furori pe web pentru decizia de a se prezenta în Parlament într-o manieră categoric deplasată. Ultima dintre ideile deputatului extremist a fost aceea de a se prezenta la discuția din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter și cu haine tradiționale românești.

Un simbol al protestului, aproape ca și cum ar fi reprezentat o botniță pusă de o putere puternică ce ar fi obligat populația să se supună măsurilor ca într-o dictatură. Fotografia a făcut înconjurul internetului și a ajuns în centrul unei discuții pe Reddit.

Au existat numeroase critici pe rețeaua de socializare, unde utilizatorii s-au plâns de modul în care acești politicieni alimentează nemulțumirea populației. De asemenea, există și cei care au subliniat faptul că deputata s-a făcut cunoscută pentru că a declarat că vaccinurile fac populația sterilă. au scris cei de la Periodico Italiano, potrivit cancan.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe