Dialog neașteptat între polițiști și un tânăr prins sub influența substanțelor periculoase. „Am luat un nurofen”

Andra Daoud 12.06.2022, 23:20
Dialog neașteptat între polițiști și un tânăr prins sub influența substanțelor periculoase. „Am luat un nurofen”

Weekend-ul prelungit este prilej de distracție pentru români, însă cei care merg cu mașina trebuie să știe că polițiștii nu au liber. Agenții de la Rutieră fac filtre pentru a-i depista pe șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise. Uneori, dialogul dintre polițiști și șoferii prinși pe picior greșit este halucinant, iar oamenii legii au parte zilnic de astfel de exemple.

Ce scuză a găsit un șofer prins sub influența substanțelor interzise

Agenții de la Rutieră au de-a face cu tot felul de situații atunci când opresc în trafic șoferi care au încălcat legea. Românii nu duc lipsă de imaginație și ar putea inventa orice pentru a scăpa nepedepsiți, atunci când sunt prinși pe picior greșit la volan. există câteva scuze deja clasice, pe care polițiștii de la Rutieră deja le-au învățat pe de rost.

Printre replicile cele mai folosite de șoferi se numără: „Mă grăbesc să ajung la spital, naște soția” (atunci când sunt opriți pentru viteză) sau „Am mâncat o salată de murături” (atunci când sunt testați cu aparatul etilotest). Românii găsesc însă scuze și pentru momentele când sunt depistați că au consumat substanțe interzise, iar cei de la poliție tocmai au făcut public un dialog cu un astfel de șofer. Scuza acestuia: a luat un analgezic.

„Am luat un nurofen”

Momentul a fost relatat, în stilul caracteristic, de către cei care se ocupă de administrarea paginii de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne:

„Dialog aseară între un polițist și un conducator auto:
– Cocaină- pozitiv. Canabis-pozitiv. Amfetamină-pozitiv.
– V-am zis, am mâncat o salată cu oțet.
– Vedeți că le-ați încurcat. Salata cu oțet e scuza pentru cei care au băut. La dumneavoastră alcoolemia e zero. Altă problemă aveți. Sigur nu ați consumat nimic?
– Sigur nu… și sigur e de la nurofen. Am luat un nurofen.
– Și ați mâncat și o salată cu oțet.
– Văd că nu înțelegeți. Dați-mi amendă, luați-mi permisul…
– Facem și un dosar penal. Și mai e ceva, o să stați puțin de vorbă cu colegii mei de acolo. Cu ei discutați despre farmacie.
– Ce farmacie?
– Cea de unde ați luat nurofenul.
– Păi nu l-am luat de la farmacie.
– Exact așa am zis și noi.
Recomandare: ca să nu vă puneți viața în pericol, luați nurofen doar de la farmacie.
Altfel, ‘nurofenul’ dat de un ‘prieten’ vă va da mari dureri de cap și vă va pune viața în pericol!”, au scris cei de la poliție, într-o postare pe Facebook.

În urma controalelor efectuate de polițiști la acest sfârșit de săptămână, au fost reținute 585 de permise de conducere și 308 certificate de înmatriculare. Infracțiunile ce au avut ca obiect consumul de substanțe interzise la volan au fost 33 la număr.

Urmăriți Impact.ro și pe