Dialog fără precedent în finala Ligii Națiunilor. Ce i-a spus arbitrul unui jucător spaniol revoltat. ”Ce să fac, să mă dau la o parte?”

Andrei Cezar 11.10.2021, 10:57
Dialog fără precedent în finala Ligii Națiunilor. Ce i-a spus arbitrul unui jucător spaniol revoltat. ”Ce să fac, să mă dau la o parte?”

Franța a câștigat trofeul Liga Națiunilor, după ce a învins Spania, la Milano, cu scorul de 2-1. Elevii lui Didier Deschamps sunt la al doilea trofeu câștigat după Cupă Mondială din 2018. Performanță reușită aseară de ”cocoșul galic” este umbrită însă de o decizie controversată a arbitrilor. La al doilea gol al Franței, Kylian Mbappe ar fi marcat din poziție de ofsaid, însă reușita a fost validată și din camera VAR. La final, unul dintre jucătorii spanioli a mers să îi ceară explicații arbitrului, iar răspunsul pe care i l-a dat acesta l-a lăsat cu gura căscată.

Finală controversată de Liga Națiunilor. Ce răspuns i-a dat arbitrul unui jucător spaniol revoltat

Finala de Liga Națiunilor dintre Spania și Franța s-a disputat duminică seara pe stadionul San Siro din Milano. Prima repriză a debutat cu o ocazie a francezilor. În minutul 6, Benzema, plecat dintr-o poziție suspectă de ofsaid, a driblat portarul, dar și-a făcut mingea prea larg și nu a mai putut finaliza. Spaniolii au dat replica prin Sarabia, însă șutul său nu i-a pus probleme lui Hugo Lloris.

În rest, nu au mai avut loc faze importante la niciuna din porți. Spania a avut posesia, iar Franța a preferat să aștepte contraatacul.

Partea a doua a meciului a debutat la fel cum s-a încheiat și prima, fără acțiuni notabile la niciuna dintre porți. Finala a început cu adevărat în minutul 64. Mai întâi, Theo Hernandez a lovit transversala, iar câteva zeci de secunde mai târziu Oyarzabalspărgea gheața la Milano: șut în diagonală, la firul ierbii.

Două minute mai târziu, Benzema a restabilit egalitatea printr-un șut superb din colțul careului, direct în vinclu. În minutul 80, Kylian Mbappe a înscris golul de 2-1 din poziție de ofsaid, dar VAR-ul a confirmat reușita atacantului francez spre disperarea spaniolilor.

În speranța egalării, Spania a atacat în valuri, iar la ultimele faze și-a trimis chiar și portarul în careul advers. Scorul a rămas însă neschimbat, iar Franața a reușit să câștige un nou trofeu după Cupa Mondială din 2018.

Dialog fara precedent in finala Ligii Natiunilor. Ce i-a spus arbitrul unui jucator spaniol revoltat. ”Ce sa fac, sa ma dau la o parte?”
Dialog fara precedent in finala Ligii Natiunilor. Ce i-a spus arbitrul unui jucator spaniol revoltat. ”Ce sa fac, sa ma dau la o parte?”

Eric Garcia, fundașul stânga al Spaniei: ”Arbitrul mi-a spus că am încercat să joc mingea”

Revoltat că a validat golul lui Mbappe, fundașul stânga al ibericilor Eric Garcia a mers la centralul Anthony Taylor pentru a-i cere socoteală. Jucătorul spaniol de dezvăluit ce i-a replicat arbitrul.

A fost ofsaid clar! Arbitrul mi-a spus că am încercat să joc mingea. Ce ar fi trebuit să fac? Să mă dau la o parte și să-l las să alerge? Se pare că ăsta este regulamentul.”, a declarat Eric Garcia.

Verdictul lui Ion Crăciunescu

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a explicat care a fost motivul pentru care s-a validat golul lui Mbappe.

Jucătorul se află în poziție de ofsaid în momentul în care pleacă mingea, se afla mai în față, în mod cert. Acum, pe parcurs, în momentul în care mingea se deplasează spre el (n.r. – Mbappe), un apărător (n.r. – Eric Garcia) încearcă să joace mingea prin alunecare. Apărătorul atinge mingea, care ajunge apoi la jucătorul care era în poziție de ofsaid.

Dacă apărătorul nu juca mingea, se considera că este ofsaid. Fundașul a vrut să joace mingea și a jucat-o defectuos, pentru că a atins-o. Dacă el n-o atingea, atunci golul era anulat pentru ofsaid. Și eu am dubii dacă a atins-o sau nu, dar asta văd doar cei de la VAR. Mă induce în eroare faptul că mingea nu-și schimbă traiectoria.”, a explicat Ion Crăciunesc la Digi Sport.

Urmăriți Impact.ro și pe