Dialog fabulos între Diana Șoșoacă și un angajat de la spitalul Sf. Pantelimon din București. ”Cine este acest element?”

Ioana Bucur 01.02.2021, 13:40
Dialog fabulos între Diana Șoșoacă și un angajat de la spitalul Sf. Pantelimon din București. ”Cine este acest element?”

Un dialog fabulos între Diana Șoșoacă și un angajat de la Spitalul Sfântul Pantelimon a fost surprins de camere de filmat. Ce s-a întâmplat în momentul în care senatorul AUR a apărut la poarta unității medicale.

Dialog fabulos între Diana Șoșoacă și un angajat de la spitalul Sf. Pantelimon din București

După scandalul făcut la poarta Institutului Matei Balș, Diana Șoșoacă era pregătită pentru un nou spectacol. Aflând, din presă, că în interiorul Spitalului Sfântul Pantelimon din București avusese loc un incident și că mai mulți pacienți internați pe secția de Terapie Intensivă (ATI), ar fi fost evacuați, senatorul AUR și-a făcut apariția la intrarea în unitatea medicală.

Doar că lucrurile nu au mers așa cum și-ar fi imaginat. Diana Șoșoacă nu a putut să intre în curtea spitalului. Revoltată, i-a acuzat pe paznici de „abuz în serviciu” și „incultură crasă legislativă”. Dialogul fabulos a fost suprins de camerele de filmat:

„Nu aveți voie să mă atingeți. Aveți obligația să mă lași să intru, sunt senator al României. Am voie să stau înăuntru. Unde scrie că e carantină? Nu mă interesează. Deci chiar este abuz în serviciu. Deschideți vă rog să intru acolo. Incultură crasă legislativă. Deci deschideți poarta acum. Pentru mine, nu aveți voie să mă țineți la poartă”, a spus Diana Șoșoacă la poarta spitalului.

Diana Șoșoacă, declarații de presă din fața spitalului Matei Balș
Diana Șoșoacă, declarații de presă din fața spitalului Matei Balș. Inquam Photos / Octav Ganea

Tensiunile au continuat, senatorul AUR ajungând să îl numească pe unul dintre angajații Spitalului Sfântul Pantelimon „element”:

Diana Șoșoacă: „Deci lucrează la pază, dar nu poartă ecuson. Și-a dat o identitate falsă. Și așa e învățat să vorbească? Trebuie lumea să vadă în ce hal trăim în România și cine ne păzește și cine menține ordinea în aceste instituții publice. V-am și arătat legitimația, nu puneți mâna pe ea că nu aveți voie. Eu m-am declinat identitatea”.

Paznic: Nu răstălmăciți cuvintele.

Diana Șoșoacă: „Am constatat o persoană care nu ar trebui să fie aici că nu e în timpul serviciului. Eu sunt exceptată, uite așa că unii sunt mai bolnavi ca alții. Nu mă numesc deputat. Deci domnul și-a dat o identitate falsă după care am aflat că îl cheamă altfel. Vreau să luați atitudine”.

Paznic: „Uitați, aici scrie clar că nu are voie să filmeze. Doamna senator nu poartă mască. De ce nu purtați mască, doamna senator?”.

Diana Șoșoacă: „Eu am acte”.

Paznic: „Ce acte aveți?”.

Diana Șoșoacă: „Cine este acest element pe care îl apărați? Vă rog să-l luați de aici. Nu are nici măcar ecuson”.

„Eu, senator al României, vreau să vină un reprezentant al spitalului”

Diana Șoșoacă a postat pe pagina sa de Facebook înregistrarea momentului în care a intrat în interiorul Spitalului Sfântul Pantelinom: „SPITALUL SF. PANTELIMON SI DEZASTRUL DIN SISTEMUL DE SANATATE AL STATULUI!
TOT CEEA CE SE INTAMPLA ARE LEGATURA CU INCERCAREA PRIVATIZĂRII SISTEMULUI SANITAR DIN ROMANIA!”, a scris senatorul AUR, în descrierea clipului video.

Un medic i-a explicat că fusese vorba despre un incident minor, ce nu a pus în pericol viața pacienților și a cadrelor medicale și i-a mulțumit „pentru bunele intenții”.

„La Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, în această seară, în jurul orei 20:15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienţi aflaţi în încăpere au fost mutaţi în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...