EXCLUSIV

Dezvăluirile avocatului Elenei Udrea. Ce se întâmplă cu fostul ministru în spatele gratiilor: „Am discutat personal”

Alexandru Catalan 30.06.2022, 16:35
Dezvăluirile avocatului Elenei Udrea. Ce se întâmplă cu fostul ministru în spatele gratiilor: „Am discutat personal”

Războiul Elenei Udrea, 48 de ani, cu justiția română e departe de a se fi încheiat. Fosta consilieră prezidențial, aflată de câteva săptămâni după gratii, la Penitenciarul Târgșor, acolo unde execută condamnarea de șase ani de privare de libertate după sentința din dosarul „Gala Bute”, nu pare a fi renunțat la disputa sa juridică, chiar dacă în ultimele luni a pierdut rând pe rând toate bătăliile duse pe acest front.

Dezvăluirile avocatului Elenei Udrea

Impact.ro a discutat în acest sens cu avocatul Veronel Rădulescu despre strategia de viitor aleasă de celebra sa clientă. Iar concluzia finală e că totul e încă departe de a fi decis și că Elena Udrea va încerca să profite de toate avantajele și chichițele avocățești pentru a-și continua apărarea. Pe scurt, mai există căi de atac în instanță.

„Cine crede că au fost depuse armele, se înșală. Avem cel puțin alte patru acțiuni deschise în instanță. Pe scurt, avem o contestație la executarea pedepsei, în luna iulie, la Tribunalul București. Apoi, avem o altă contestație pe fondul recursului în casație, în luna septembrie, și un apel la contestația în anulare, tot în prima lună a toamnei. Ca să nu mai vorbesc despre o altă contestație făcută la Înalta Curte de Justiție, al cărui termen este stabilit în octombrie. Pe scurt, vă pot spune că va fi o vară fierbinte, fiindcă încă credem în șansele noastre!”, a dezvăluit Veronel Rădulescu pentru impact.ro.

Avocatul Elenei Udrea a adăugat tot pentru Impact.ro că fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale se află într-o stare fizică și psihică bună:

„Am discutat personal o dată cu Elena Udrea, de când a fost închisă la Târgșor. Pot să vă vă asigur că se menține în parametri, date fiind condițiile de viață pe care trebuie să le înfrunte!”. El precizează că ține legătura cu clientul său în principal telefonic.

Dezvăluirile avocatului Elenei Udrea. Ce se întâmplă cu fostul ministru în spatele gratiilor: „Am discutat personal o dată” EXCLUSIV
Elena Udrea și avocatul ei, Veronel Rădulescu, sunt departe de a abandona lupta cu justiția românească prin care cea dintâi dorește să fie repusă cât mai repede în libertate

„Ca avocat, nu am putut intrat în celula ei”

Veronel Rădulescu mai spune că nu poate să comenteze condițiile de detenție ale clientei sale, fiindcă nici nu a văzut celula în care Elena Udrea este închisă și nici aceasta nu s-ar fi plâns în mod special de ceva anume.

„Ca avocat nu am putut intrat în celula ei. Pentru vorbitor este amenajat un loc special de vizitare. Ca atare, acolo ne-am întâlnit și am discutat diverse lucruri, inclusiv chestiuni legate de strategia privind modul de abordare a pașilor imediat următori în diverse instanțe”, a mai spus Veronel Rădulescu.

Din 7 aprilie, de când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondate contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Gala Bute, certificând astfel că aceasta va efectua șase ani de închisoare, viața Elenei Udrea s-a schimbat complet. Ea a fugit în aceeași zi spre Grecia, dar a fost prinsă de autoritățile bulgare la Kulata, la granița cu Elada.

Au urmat mai bine de două luni în care Elena Udrea și echipa sa avocați de la Sofia au încercat să-i convingă pe judecătorii bulgari că România nu are condiții de detenție în pas cu cerințele europene, dar în cele din urmă a fost extrădată, la 16 iunie în țara sa natală.

Cea mai recentă înfrângere pentru Elena Udrea a venit nu mai departe de finele lunii iunie, atunci când Elena Udrea a primit o nouă veste proastă, de data aceasta din partea Curții Supreme care judecând recursul în casație formulat de Elena Udrea și de Rudel Obreja împotriva condamnărilor din dosarul „Gala Bute”, a decis să respingă cererile de suspendare ale pedepsei, formulate de avocații fostului ministru.

Urmăriți Impact.ro și pe