Dezvăluiri în premieră făcute de stomatologul vedetelor. Ce se întâmplă în acest moment în cabinetul lui

Iancu Andreea 10.07.2020, 20:48

În plină criză sanitară, medicii cabinetelor dentare trec și ei prin clipe dificile. Astfel, mulți dintre ei sunt nevoiți să își reorganizeze modul în care oferă consultații. De asemenea, măsurile de prevenție sunt esențiale precum și igienizarea corectă a spațiului din cabinet. Chiar și Lucian Manea, „Medicul Vedetelor” a fost provocat de noile reguli sanitare.

Industria stomatologiei, la pământ

Stomatologul a vorbit despre cum reușește să facă față noilor măsuri, precum și care sunt cele mai frecvente afecțiuni cu care se confruntă recent. Medicul a găsit soluții pentru a se conforma protocolului impus de către Ministerul Sănătății dar și de către Colegiul Medicilor.

Astfel, după ce cabinetele stomatologice au fost închise în perioada stării de urgență, s-au redeschis din 15 mai. Totuși, starea de alertă a adus reînceperea activităților stomatologice cu o serie de măsuri de siguranță. Ministerul Sănătății a impus unele, iar Colegiul Medicilor a emis un ghid propriu de zeci de recomandări. Dincolo de această nouă ordine, nerespectarea protocolului ducea la riscul crescut de îmbolnăvire.

În acest context, Lucian Manea, care la 36 de ani deține propria clinică, a povestit în exclusivitate pentru playtech.ro, care au fost provocările acestei perioade. Medicul este cunoscut printre vedetele din România, de a căror dantură se ocupă de aproximativ 10 ani.

Sunt cu aproape 50% mai puțini pacienți față de aceeași perioadă a anului trecut. Motivele sunt diverse: unora le este încă frică de coronavirus, alții au probleme financiare generate de pandemie. Culmea, am tratat extrem de puține urgențe medicale. Majoritatea lucrărilor au fost de estetică dentară, cu precădere fațete. Însă, nu mă plâng pentru că sunt cabinete care nu au mai putut redeschide după două luni de pandemie. Medicii au pus lacătul pe afacere, au declarat falimentul și s-au angajat la stat, a declarat medicul, pentru Playtech.ro.

Motivul pentru care au crescut prețurile în cabinetele dentare
Motivul pentru care au crescut prețurile în cabinetele dentare

Tarife mai mari în plină pandemie

Redeschiderea cabinetelor stomatologice a dus la tarife mărite. Cu toate acestea, unii medici au ales să stabilească prețuri chiar și cu 50% mai mari. Medicul Lucian Manea a mărturisit pentru playtech.ro că motivele sunt cât se poate de serioase. Este nevoie ca fiecare cabinet să își acopere costurile generate de noile reguli ale Guvernului.

Este normal ca prețurile să fie mărite. Desigur, 50% este foarte mult, totuși, însă fiecare face așa cum consideră. Pentru a putea lucra în condiții maxime de siguranță, s-au achiziționat multe echipamente de protecție, de la combinezoane, la halate, măști, aparate de dezinfectat, termometre etc. Toate presupun costuri în plus, pe care trebuie să le amortizăm cumva. Eu am crescut prețurile cu 10%, adică am adăugat numai cheltuielile de care vă vorbeam mai sus, nimic altceva, a explicat medicul Lucian Manea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...